hoever snij je een lente-ui

dan bedoel ik wat gebruik je allemaal van de lente-ui
kan je die helemaal opsnijden ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het hangt een beetje van het recept af. Je kunt alles snijden en gebruiken. Het witte gedeelte is wat malser dan het groene gedeelte, dus soms wordt alleen het witte gedeelte aanbevolen. Eigenlijk net zo iets als met prei. Ook daarvan kan je het groene gedeelte wel gebruiken, maar is iets minder mals. Hangt van het recept af. Oh, dat zei ik al.

Gewoon helemaal, alles ervan is eetbaar en smaakt goed.

Je kunt alles ervan gebruiken behalve het onderste wortelgedeelte en de bovenrand als hij slap en/of verkleurd is.

Verwijder voor het gebruik het wortelvoetje en het buitenste droge vliesje. Vervolgens kunt u zowel het witte als het groene deel dwars in ringetjes of stukjes snijden.

Bronnen:
http://www.vkro.nl/Productinformatie/Produ...

Als deze vers en schoon is gebruik je alles, dus ook het worteltje, smaakt extra pittig!

Die kun je van A tot Z opeten. Heerlijk en erg gezond.

Net zoals prei

Ik voel altijd eerst tot waar de uit zeg maar iets sterker aanvoelt en vandaar snij ik dat slappe gewas van die uien gebruik ik nooit want dat is voor mij moeilijk te snijden.

eerst een stukje van het bovenste groene slappe gedeelte afsnijden.het groene gedeelte is voor garnering,het witte om warm te verwerken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100