Weet iemand hoe dit moet?

er is een turkse neprijst
de naam is DURU of BULGUR
moet je die koken of in water laten wellen of zwellen?
op de verpakking staat er een andere taal
ik hoor dat het goed is voor mensen die geen suiker mogen dus diabetes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is geen neprijst, maar gekookte tarwe. De bereiding is als volgt: Controleer de bulgur op steentjes en spoel in hem af in een zeef. Laat goed uitlekken. Smelt een klontje boter in de pan en bak zachtjes de afgespoelde bulgur, tot het glazig wordt. Doe er dan zoveel bouillon bij tot het net onder staat. Zet het vuur hoog tot het begint te koken en draai dan het vuur heel zacht en laat de bulgur met de deksel op de pan zachtjes gaar stomen. Beter om een vlamverdeler te gebruiken. Na ongeveer een kwartier is de bulgur gaar. Laat even uitdampen en roer het dan los. Je kunt er groente en vlees bij eten. Je kunt ook stukjes tomaat een uitje of kip door de bulgur doen tijdens de bereiding.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100