Wat is een lekker recept om te maken voor iemand die nachtdienst heeft?

Mijn man draait continue diensten en heeft vannacht dienst. Morgen komt hij zo rond 15.00 uur zijn bed uit. Maar ons avondeten is eigenlijk zijn lunch. Wat is een beetje lekker en niet te zwaar. Maar toch gezond en lekker voor kinderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn man heeft ook wisselend rooster en vaak nachtdiensten. Hij moet om 23 uur beginnen tot 07.00uur. Als hij `s morgens thuiskomt heeft hij op zijn werk al ontbeten en gaat om 08.30 naar bed. Hj slaapt door tot ik hem wek omdat het avondeten klaar is om 1730=-18.00uur. Ik eet gewoon `s avonds wat ik normaal gewend ben en hij eet gewoon mee. Hij heeft nl. dan weer een hele dagtaak die hij alleen nu `s avonds moet uitvoeren, dus moet hij genoeg energie toegevoerd krijgen. Hij neemt zelfs nog wat broodjes mee om na middernacht nog te eten. Je kunt hem dus beter om 15.00 uur een boterhammetje als lunch geven. Op een lichte maaltijd kan hij geen hele dagtaak aan. Je moet de nachtdienst dan ook als dagtaak zien, dag en nacht zijn even omgedraaid.

Je kunt besluiten om tussen de middag warm te eten met de kinderen, en 's avonds een (extra) lekkere broodmaaltijd te maken. Die kun je dan opleuken met een gebakken eitje, tostie, croissantje, noem maar op. Je kunt bij het warme eten tussen de middag wat extra maken voor je man voor als hij 's morgens hongerig thuiskomt. Dan kan hij even wat in de magnetron verwarmen en naar binnen werken voor het slapen gaan.

Een pastasalade, wraps of soep. Je kunt het eindeloos variëren. Met kip, vis of vegetarisch.

Ik zou denk ik kiezen voor een soep waar veel gezonds in zit (groentensoep / tomatensoep/bonensoep ) met lekker knapperig stokbrood, eventueel (aardappel)salade, pesto, satesaus, radijs, groene salade, kruidenboter, surinaamse ei salade enzovoort. Hartstikke makkelijk en bij kinderen meestal ook favoriet. Vooral als je afsluit met een lekker toetje waar ze zelf room op mogen spuiten..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100