Wie heeft er wel eens marmello gebruikt om jam te maken? Graag ervaringen wat betreft smaak.

marmello: gebruik je als je jam wilt maken met minder suiker.

Toegevoegd na 20 seconden:
Als je marmello gebruikt, kan je dan jam met gewone kristalsuiker maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, die gebruik ik altijd, en gaat altijd goed. Je kan dan jam helemaal zinder suiker maken, of met gewone suiker. Ik gebruik honing, nog lekkerder!

Zo maken we het in Portugal. 2 kg marmelo's of in het Nederlands kweeperen 2 kg suiker vanille-extract 10 blaadjes verse munt Bereiding 10 à 12 goed schoongemaakte glazen potjes met schroefdeksel. Was en droog de kweeperen en schil ze. Snij in vieren en haal er het klokhuis uit. Doe alle schillen en klokhuizen in een kookpot met 1 liter water, breng aan de kook en laat 30 min. koken zonder deksel. Laat daarna nog 1 uur trekken. Snijd ondertussen het vruchtvlees van de kweeperen in stukjes en overgiet met het citroensap. Giet de gekookte pitten en schillen door de zeef en druk alle sap goed uit de vaste massa. Doe het vruchtvlees, het sap en de suiker in de kookpot en breng aan de kook. Laat zonder deksel, al roerende, koken tot het fruit uit elkaar valt. Voeg enkele druppels vanille en de verse munt toe en laat nog eens goed opkoken. Zet de potten op een natgemaakte handdoek om niet te barsten, vul ze tot bijna aan de rand en schroef ze meteen dicht, laat afkoelen.

gaat prima gebruik het zelf ook Toegevoegd na 59 seconden: ook om dat ik diabeet ben maak ik het zonder suiker

Gaat prima met eigen zoetmiddel, diabetes kunnen ook fructose gebruiken, gebruik ik zelf ook altijd voor fruitsoepen. Koop de Marmello wel in een grotere verpakking, scheelt aanzienlijk!! Bij de reformkraam op de markt vaak het goedkoopst!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100