Boerenomelet met tuinkruiden;
2 vastkokende aardappels in blokjes, 10 min. voorgekookt
100 gr. gerookte spekblokjes,
100 gr. champignons in plakjes,
100 gr. diepvriesdoperwtjes,
1 eetl. fijngehakte peterselie,
1 eetl. fijngesneden bieslook,
6 eieren,
1oo ml. melk.
Bak eerst het spek en leg dit apart op een bord ofzo.
Bak de aardappelblokjes 5 min.in het spekvet.
Bak de erwtjes, spekjes, champignons en kruiden even mee.
Klop in een kom de eieren los met de melk, peper en zout
naar smaak. Schenk dit nu bij het aardappelmengsel in de koekenpan.
Bak het nu op laag vuur tot een dikke omelet en lift af en toe de zijkanten even op om het nog niet gestolde ei naar de bodem te laten vloeien zodat dit ook stolt.
Snijd in punten en verdeel op de borden. Lekker met boerenbrood en tomatensaus bijv.