Waar is knoflook allemaal lekker door?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door vrijwel alles behalve door (al te) zoete dingen. Zolang je het maar niet bruin bakt (letterlijk), want dan wordt het onaangenaam bitter. Knoflooksaus; pasta met olie, knof en parmezaan; tenen in de schil poffen in de oven en dan de boterzachte inhoud op toast smeren; gebruiken voor extra smaak in stoofpotten, soepen, pasta's, noem maar op. Een hele site vol knofrecepten: http://www.knoflookrecepten.nl/ Toegevoegd na 1 minuut: Oh ja, en mocht je teveel tenen hebben: zet ze gewoon in de grond, komen nieuwe planten van en na het afsterven van het loof heb je weer een nieuw bolletje. (Okee, lost het probleem van teveel teentjes hebben niet echt op, maar is wel erg lekker ;-))

Door alles wat je maar wilt. Het is een smaakkwestie. Soepen Sauzen Groentegerechten Vis, vlees en kip Salades Pizza's Hartige taart Gehaktballen Alleen bij zoet gebak zou ik het niet doen ;)

Door heel veel.. je kan makkelijk experimenten met roerbakken/wokken. gooi gewoon in de pan wat jij lekker vind en proeven maar!! Tip: probeer ook eens zwarte knoflook!

Door de tomatensaus en soep :-) lekker veel! Toegevoegd na 1 minuut: Voor een milde smaak beruik je het aan het begin van de kooktijd, en voor een scherpe en sterke smaak kan je het (geperst) aan het einde toevoegen.

Vlees, groente, aardappelen, pasta, rijst. Franse keuken, Italiaanse, Oosterse, Balkan, etc. kortom: bijna overal, behalve door zoetigheid. Maar weer wel door sommige hartige gerechten waar ook een klein beetje zoetigheid in zit. Bijvoorbeeld in knoflooksaus moet je echt een schepje suiker doen, dat maakt het helemaal top...

Je kunt knoflook bijna overal voor gebruiken . Maar het lekkerste vindt nog een teentje door de rijst .

Door alles, behalve door zoet.

Knoflook is ook lekker op een doodgewone boterham met kaas. Even persen en smullen. MMMMM

alleen al het feit dat het bijdraagt aan een goede gezondheid is al een reden om lekker veel knoflook te eten. Het schijnt ook nog eens verjongend te werken!! Dus lekker allemaal aan de knoflook, ruiken we het knoflookgebruik van elkaar ook niet:-)

Appelgebak.

Er is (op hartig gebied) vrijwel niets, waar knoflook niet bij smaakt, maar de voorwaarde is dan wel dat je van de knoflooksmaak houdt. In de reacties lees ik dat men de combinatie van zoet met knoflook minder apprecieert.. Toch zijn er gerechten met knoflook en zoet (vooral in de oosterse keuken, waar je je tong bij inslikt, zo lekker. Ma Po gerechten met tofu bijvoorbeeld en dan graag veel pepertjes erbij.. Trouwens ook soja- of pinda- satesauzen) Van mij nu een eigen recept voor gezoete knoflookolijven. Ik geef vaak een glazen pot (met zo'n gezellig doekje erover) kado met een fles goede wijn, aan de fijnproevers in mijn vriendenkring of familie. Hier komt het: - ongeveer 1 pond mooie groene, ontpitte olijven - klein handje minipepertjes (groen, geel, maar vooral rood) - paar flinke eetlepels honing (toe te voegen naar smaak) - een weinig (liefst verse) tijm (voorzichtig;overheerst snel) - ietsepietsje (liefst verse) munt - 2 el (liefst verse) majoraan - paar blaadjes salie - 2 a 3 bollen knoflook - ruim olijfolie ( goede kwaliteit! 1e persing) - gedroogde basilicum - ,, oregano Proef of de olijven erg zout zijn. Zo ja: flink afspoelen. Goed laten uitlekken. Mengsel makken van alle genoemde ingredienten. Uitkijken met: tijm (is, vooral gedroogd, snel teveel) salie (zwangere vrouwen) pepers (soms zijn ze enorm scherp! Bedenk ook dat de honing weer scherpe kantjes weghaalt.. Alles moet zeer fijngesneden en fijngehakt zijn. Dan komen de smaken het best tot hun recht. Als de olijven goed zijn uitgelekt: er doorheen mengen. Zorg dat er zoveel olijfolie is toegevoegd dat alles voor bijna driekwart onderstaat. Als het te scherp is: wat extra honing erbij. Als het te zoet is, wat meer pepertjes en knoflook erbij. Wie zich afvraagt wat je met de olie kunt doen (de meesten plukken er de olijven uit) die maakt botersla of welke sla dan ook, tot een feest.. Toegevoegd na 2 uur: Toen ik dit schreef, vanmiddag, kreeg ik meteen zin in dit verslavend verrukkelijke hapje. Maar..veel van de bestanddelen heb ik niet in huis (eventueel in de kruidentuin, maar kan even niet weg) dus: ik heb geroeid met de riemen die ik wel heb. 3 ons groene, intens afgespoelde olijven 1 hele verse bol knoflook gedroogde: tijm, basilicum, oregano, spaanse pepertjes flinke scheut extra vierge olijfolie (koudgeperst) 2 fikse lepels honing Ik was van plan het morgen mee te nemen naar een dochter, die net zo verzot op die stinkbende is als ik. Maar het is al bijna op.

Nou kijk. Knoflook is voornamelijk lekker door de smaak, en een kleine beet door de tekst uur.

knoflook kun je overal door doen en bij de meeste gerechten is het lekker

alles behalve zoete dingen natuurlijk, het is gewoon een smaakversterker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100