Mijn partner noemt het draadjesvlees en hij vindt het het lekkerst als het uit elkaar valt van zachtheid..
Ik koop er altijd malse braadstukken voor bij de slager.
Ik braad het eerst even aan 2 kanten aan, in flink gebruinde ( ruim) boter. Dan doe ik er wat melk ( Schijnt het zachter te houden) overheen, zout, laurierblad en rundvleeskruiden. Het gas staat inmiddels op een laag pitje.
Elk half uur doe ik er wat water bij, tot het helemaal onder staat. gewoon laten sudderen. Een uur of 3, 4 is prima.
Daarna bind ik de jus met wat maizena en laat het afkoelen. Voor het eten nog een half uurtje laten sudderen.
Geen idee hoe het smaakt.. Maar voor de liefhebber vast lekker, want het wordt in een oogwenk weggepeuzeld bij de stamppot andijvie, raapjes, spruitjes, savooiekool, rode kool, hutspot, tuinboontjes of wat voor stevige groente ook maar.
Eigenheimertjes erbij, wat appelcompote (of rabarber) en een gortpapje toe..is het net of je bij oma van vroeger op visite bent..
( Deze oma eet geen vlees, maar ze maakt het wel )