In de Chinese keuken zit soms een bepaalde groente, ik vraag me af welke? Zie verdere uitleg.

Het lijkt iets op een komkommer of een augurk, vaak in de lengte gesneden, met korst. Dus licht groen, langwerpig, als een soort driehoek, trapezium gesneden.

Wat is dit voor groente, een van mijn favorieten in uit de Chinese keuken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze kunnen daar een Chinese komkommer voor gebruiken, maar de meesten gebruiken gewone Nederlandse komkommers die ze roerbakken. Ik heb jarenlang (studententijd) groenten bezorgd voor Chinese restaurants. Toegevoegd na 6 minuten: Met Chinese kokmommer bedoelde ik de Sopropro, die in Azie wel voorkomt. Deze is echter bitter. We leverden die ook wel, maar in de meeste roerbakgerechten wordt de zoetere gewone komkommer gebruikt. http://nl.wikipedia.org/wiki/Sopropo Toegevoegd na 8 minuten: Komkommer: bovenste afbeelding Sopropro: onderste afbeelding

Dat kan gewoon komkommer zijn, dat is een veel gebruikt ingredient in de chinese keuken.

Het kan courgette zijn

Dat is gewone komkommer, die wat anders dan we gewend zijn is gesneden. Ik heb in de weekenden een paar jaar lang bij een Chinees restaurant gewerkt in de bediening. Kon toen af en toe ook een blik werpen in de keuken ( hoewel de koks liever geen pottenkijkers hadden). Zag de komkommers veranderen in de figuren die jij omschrijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100