Kan ik mijn versgemaakte deegsoorten invriezen?

Ik vroeg me af of deeg goed invriesbaar is... met name brooddeeg, koffiebroodjesdeeg, shortbread deeg, en pizzadeeg en koekjes deeg...

dus, zodra ik het gemaakt heb, en ik heb teveel, kan ik dat dan invriezen? zo ja hoe, en hoelang blijft het goed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Luchtdicht ingepakt kan je deeg ongeveer 3 maanden ingevroren bewaren, wordt aangegeven op http://www.receptentabel.nl/keukenkennis/tips_en_trucs/?ttID=196

Er wordt gezegd dat het kan en natuurlijk gebeurt het ook, maar mijn ervaring is dat het er niet beter op wordt. Door het vriezen worden toch op de een of andere manier moleculen beschadigd of zo. Wanneer je het weer ontdooit is het broodjes niet meer hetzelfde als dat je het vers zou bakken. Bladerdeeg daarentegen kun je weer wel heel goed invriezen, maar gistdeeg zou ik niet adviseren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100