Hoe krijg ik carobe vloeibaar?

Carobe is nep-chocola. Als ik het au bain-marie verwarm, smelt het wel, maar het blijft zo dik dat ik het niet in een vormpje kan gieten. Hoe kan ik het dunner krijgen? Het moet na afkoelen wel weer net zo hard worden als voor het verwarmen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien lukt het met wat slagroom of roer er wat boter doorheen en roer de gesmolten boter er goed doorheen. Toegevoegd na 2 minuten: Door er boter of room door te roeren en mee te verwarmen, wordt het vanzelf na afkoeling weer harder.

Hoe heter je iets maakt, hoe vloeibaarder het word tot het uiteindelijk verdampt. Dus langer op het vuur laten staan. Zorg er wel voor dat tijdens het koken er niets aan de pan vast kookt. Blijven roeren dus ;)

Je kunt er suikerwater door heen roeren na het smelten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100