Wat moet je van een venkel afhalen om deze op te kunnen eten?

Ga een recept maken waar venkel in moet. Ik heb nooit eerder venkel klaargemaakt en in het recept staat niet heel gedetailleerd wat ik ermee doen moet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maak de venkelknol schoon door er de onderkant ( het wortelgedeelte) af te snijden en haal de stelen aan de bovenkant eraf. Snijd evtl. bruine plekjes er ook af. Bewaar wat van het fijne groen om mee te garneren of mee te laten trekken als je bijv. soep maakt ervan. Verdeel de knol in 4-6 stukken en was ze. Snijd de grote stukken dan in plakjes van ong. ½ cm.als je bijv. soep maakt, in vieren als je er een saus bij maakt zoals een roquefortsaus (is erg lekker erbij) en dus als groente bijgerecht gebruikt of schaaf de stukken heel fijn als je hem bijv. in een pitabroodje wilt gebruiken als vulling.

Snij voor gebruik de onderste schijf en de stelen eraf en, als je de venkel rauw eet, de kern eruit. Verwijder de bruine plekken en de buitenste 'rokken' als deze slap aanvoelen. Het loof smaakt heerlijk in sauzen of salades. Als je 'm gaat koken kan het hart erin blijven zitten.

Bronnen:
http://www.venkel.nl/nl/1594-Keukentips.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100