Wat aten ze in de tijd van de bijbel?

Misschien was het wel lekker...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ah! Dan heb ik een mooie site voor je, ik heb er wel eens wat van gemaakt. Best leuk, maar niet altijd lekker of makkelijk verkrijgbaar.. http://www.coquinaria.nl/ Niet alleen recepten uit de 'bijbeltijd', maar nog veel meer!

De vrucht van kennis van goed en kwaad, maar ik heb nooit gelezen wat voor smaak die had.

brood gemaakt van stenen.

Voor zover je de bijbel moet geloven "wijn en brood"?

Water wijn vis en matzes.

barbeque, fondue en steengrillen

Vlees, groenten en zelfgebakken brood.

Veel groenten, granen, kruiden en specerijen, kikkererwten, yoghurt, rijst, linzen, aubergines en citroen, geitenkaas en brood. Veel brood met kruiden. Gerechten: Falafel Couscous Hummus Bulghur Tajine Harira Briout Baklave Bulghur De recepten zijn nog steeds wel te vinden.

Oorspronkelijk eten uit het midden oosten is niet echt lekker, vooral saai en armoedig. Ik heb eens een diner besteld in hotel Queen Alia in Amman in Jordanië, maar voordat ik aan de tweede schotel begonnen was was ik in slaap gevallen. Veel eenkleurige gerechten Ik weet niet wat het 'volk' eet. In de Maghreb heb ik altijd uitstekend gegeten bij de lokale hotspots, maar daar kwamen ook toeristen en dan kun je niet weten wat origineel en wat aangepast is. Toegevoegd na 1 minuut: Bedenk, als het nu saai en armoedig is, dan was het 2000 jaar geleden vele malen erger. Denk aan Afrika nu, ter vergelijking.

De Bijbel beslaat een lange periode. Mogelijk dat er al verwijzingen naar jagers/verzamelaars in staan (m.i. een heel gezonde leefwijze) maar gaat verder grofweg voor de helft over nomadisch levende stammen en anderzijds over een meer gesettelde bevolking die landbouw bedreef en er wijngaarden op nahield. Die mensen leefden helemaal niet zo sober hoewel er natuurlijk verschillen tussen arm en rijk geweest kunnen zijn. Je zou je ook eens kunnen verdiepen in het Maker's diet waarvan Jordan S.Rubin de belangrijkste voorvechter is. Het is meer een op bijbelse tijden gebaseerde leefwijze dan een dieet die op mij beslist niet ongezond overkomt en evenmin onsmakelijk of sober hoeft te zijn: - http://www.makers-diet.net/ en - http://www.makersdiet.nl/ Rubin is wel erg Amerikaans commercieel. De Nederlandse pleitbezorger doet het meer uit bevlogenheid en verkoopt ook niets. Hoeft niet, want je kunt alles gewoon in de (natuurvoedings-)supermarkt kopen.

Ik denk; veel vis en brood. Ook zullen ze veel verzameld hebben, noten, olijven, en wat er aan groens in de natuur te vinden was. Het zal niet veel geweest zijn wat aan groenten te vinden was, waarschijnlijk eerder vruchten van struiken, bomen.

Bij het leven in de Bijbel wordt er gegeten en gedronken. Er is nauwelijks een hoofdstuk te vinden waarin niét wordt gezinspeeld op een voedingsmiddel. Bijvoorbeeld Ezechiël 4:9: ‘Je moet tarwe, gerst, tuinbonen, linzen, gierst en spelt bij elkaar in een pot doen en er brood van bakken.’ En in hoofdstuk 24:3-5: ‘Dit zegt God, de HEER: Zet de kookpot op en giet er water in. Vul de pot met vlees, met schenkel en schouderstuk, met de mooiste stukken en beste bouten. Neem het vetste dier uit de kudde, stapel hout op onder de pot, laat het water koken en zieden, laat de bouten sudderen.’ Jesaja 25:6 Op deze berg richt de Heer van de hemelse machten voor alle volken een feestmaal aan: uitgelezen gerechten en belegen wijnen, een feestmaal rijk aan merg en vet, met pure rijpe wijnen. Maar exacte hoeveelheden van ingrediënten, bereidingstijden en technieken zijn ons niet geopenbaard. Toch is het zeker wel mogelijk ons een voorstelling te maken van wat de Bijbelse pot zoal schafte. Onder het woestijnzand werd en wordt ons het een en ander onthuld. Maar de pure onvervalste Bijbelse pot zou ons slecht bekomen. Een weeïge dikke brij van geroosterd koren. Massief niet gerezen brood dat als een steen in onze tere magen zou vallen en bovendien de tandartsrekening fors zou doen oplopen. Een bokje aan het draaispit? Het klinkt aanlokkelijk, maar voor de gast zijn de overheerlijke ingewanden en het vet van het beestje bestemd. Onze komkommertjes zullen niet meer precies hetzelfde smaken als die van destijds. Alle gewassen zijn doorontwikkeld. In Bijbelse tijden knabbelden ze net als wij al graag aan een worteltje, maar die waren niet oranje maar wit, paars, donkerrood of een combinatie van die kleuren. Zie verder de Bijbel zelf, te raadplegen op trefwoorden bij biblija.net. Bijvoorbeeld brood: http://www.biblija.net/biblija.cgi?q=brood&idq=19&q1=1&qall=1&qids=fffffffffffffffffffffff&id42=0&pos=0&l=nl&set=10

Bronnen:
http://bijbels-culinair.nl/images/stories/...

Als je dit boek eens leest dan weet je het. Is erg interessant. Gezond eten en drinken op basis van de Bijbel geschreven door dr. rex. russell Ik ken het dankzij rietje (zij zit ook hier op GV.)

manna

Ze aten in ieder geval matzes en gedroogd fruit. Verder aten ze ook vis en dronken ze voornamelijk wijn en water. Matzes zijn nu nog wel te koop bij de supermarkten t is gewoon brood zonder gist. Ze smaken eigenlijk best wel goed wanneer je er een beetje boter op doet en iets suiker. (Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon jam op doen)

"Laat mij slurpen van dat rode!" zei Ezau tegen Jakob en dat was ongetwijfeld linzensoep.

Vijgen, want het blad hadden ze ook.

ha, die Rrhwp; Volgens The New Positivo's had Jezus genoeg aan wijn. Met een stukkie droog brood erbij....

Zie ook het boek van dr rex russel, gezond eten en drinken op basis van de Bijbel, ze aten vruchten noten vlees brood (maar niet het brood van tegenwoordig dat is compleet veranderd) Toegevoegd na 2 minuten: alles was veel puurder en gezonder dan tegenwoordig, door alle toevoegingen en processen om het langer houdbaarder te maken, is niet zo gezond de welvaartsziekten zijn grotendeels in de wereld gekomen door het veranderen van het voedsel

Er is een heel boek over geschreven. Ik heb die cadeau gedaan aan een dominee. http://www.bijbels-culinair.nl/

Bronnen:
http://www.bijbels-culinair.nl/

vijgen

linzensoep! Vroeger tijdens bijbellezen hoorde ik over linzensoep, en dat leek me zooooo lekker! En nu maak ik het wel eens en moet zeggen dat het goed smaakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100