Mmm, fruitsalade! Heb je even....
Ik heb een heel aparte waarmee ik altijd veel succes heb.Heb hem in Canada leren maken. Je moet alleen maanzaad in huis hebben.(vaak bij de bakproducten ligt het, ik neem altijd een zak mee uit Duitsland. Misschien heb je het toevallig?
Neem een blik ananas en snijd de plakken in 4 stukken.
Neem aardbeien en snijd door de helft,
Neem een appel en snijd in partjes,
Neem een blikje goed uitgelekte mandarijntjes.
Laat de ananas goed uitlekken en bewaar het sap. Meng nu al het fruit in een kom.
beleg een schotel met blaadjes sla en leg het fruit in het midden erop. Roer een dressing van magere ananas-yoghurt,doe er nog wat ananassap van de uitgelekte ananas bij en de maanzaadjes. Ik doe het altijd op het oog, je moet ze wel zien. Heerlijk!
Dipsaus pikant à la roedjak manis;
Doe 1 t. knoflook, 1-2 theel. trassie en 3 rode pepertjes in de blender/keukenmachine en maak fijn. Smelt 30 gr. bruine suiker in 200 ml. ketjap manis, doe de knoflook enzo erbij en laat alles inkoken tot het stroperig is. laat nu afkoelen. Lekker als dipsaus voor appel, mango,papaya, sinaasappel en zelfs komkommer!
Yoghurt-honingsaus;
6 el. vloeibare honing, 2½ dl.yoghurt, 1 el. kaneel met mixer lage snelheid kloppen tot een zacht mengsel.½ uurtje koelen en over fruit scheppen,
Nog één;
100 ml. creme fraiche, mengen met 1 eetl honing, ½ el. limoensap en een beetje limoenrasp mengen en over fruit
scheppen. Direct serveren. lekker bij meloen, perzikstukjes, aardbeien, peren, banaan.
Toegevoegd na 10 minuten:
Nog een lekkere,zowel koud als warm;
1 el. maizena met 3 dl. melk aanmaken, 25 g. suiker met vanille uit stokje geschraapt erbij en 6 min. in magnetron 6oo Watt tot de melk kookt. 1 eidooier met warme melk losroeren en alles in de kom doorroeren. Het eiwit stijfkloppen met wat suiker en dit door de hete saus spatelen. Wordt een schuimige luchtige vanillesaus.