Wat is een lekkere dressing voor fruit?

Ik geef morgen een feestje waarbij ik ook wat rauwkost en vers fruit wil bereiden. De rauwkost dressing is geen probleem, maar hoe kan ik nu een lekkere dressing/dip maken voor het vers gesneden fruit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Honingdressing met walnoten is erg lekker over fruit.

ik kan je wel een aarbei dressings recept geven die kan je over het fruit strooien als volgt maak een doosje aarbijen schoon en snij ze in kleine stukjes doe die en een schaal knijp boven de aardbijen 2 citroenen uit en meng alles door elkaar doe er een klein beetje water bij en dan met suiker op smaak brengen zodat t zure ervan af is laat dit mengsel enkele uren staan dan roeren en proeven het mengsel is door de citroenen vloeibaar geworden en deze kan je over het fruit aanbrengen

Een soort van room of slagroom met verse munt erdoor. Ik weet nou niet of het room of slagroom was. Het was zoet-zuur. Smaakt echt fris en het past vooral goed bij galiameloen. Ook bij andere fruitsoorten. Wel koud natuurlijk.

Ik mix altijd een lepel honing door een bekertje zure room en gebruik dat als dressing. Maak het niet te moeilijk, want je moet wel de smaak van het fruit blijven proeven. Als je verse appels gebruikt, altijd even met citroensap besprenkelen zodat ze niet bruin worden (is geen dressing, maar gewoon een gratis tip). Eetse!

platte kaas met spek of gerookte ganda ham ...... ideaal bij een meloen Toegevoegd na 5 minuten: Platte kaas opkloppen (als basis) met honing of groseille op lekkere rabarberstukjes Toegevoegd na 14 minuten: ananas met een dressing van gesmolten rietsuiker met verse muntblaadjes , beetje limoensap , gecrunched ijs , en eventueel voor de liefhebbers een beetje witte rum Toegevoegd na 35 minuten: sausje maken van roquefortkaas (ransig mag) met vloeibare honing op Uw gepelde witte druifjes Toegevoegd na 35 minuten: sausje maken van roquefortkaas (ransig mag) met vloeibare honing op Uw gepelde witte druifjes Toegevoegd na 45 minuten: Stukjes banaan met een dressing van room met advocaat (drank)

Heel simpel: Balsamicocreme. Kan op bijna alle rode vruchten, het is zoet/zuur van maak en maakt aarbeien bijzonder smakelijk. Nog wat roze pepertjes erover strooien en bolletje vanilleijs en klaar is je dessert. Toegevoegd na 1 minuut: Oh, je kunt ook limoensap met wat honing inkoken en als het afgekoeld is over het fruit gieten. Daarna heel fijn gesneden mint over strooien. Vooral lekker bij watermeloen.

Een lekker effect over je fruit is een beetje suiker met een snufje peper. Ik kocht eens een potje fruitpeper bij AH, misschien zit het nog steeds in het assortiment, het smaakt erg verrassend!

Het is wel weer even geleden dat ik het gegeten heb, maar het was ongeslagen room met vanillesuiker, met stukjes appel erg lekker

Mmm, fruitsalade! Heb je even.... Ik heb een heel aparte waarmee ik altijd veel succes heb.Heb hem in Canada leren maken. Je moet alleen maanzaad in huis hebben.(vaak bij de bakproducten ligt het, ik neem altijd een zak mee uit Duitsland. Misschien heb je het toevallig? Neem een blik ananas en snijd de plakken in 4 stukken. Neem aardbeien en snijd door de helft, Neem een appel en snijd in partjes, Neem een blikje goed uitgelekte mandarijntjes. Laat de ananas goed uitlekken en bewaar het sap. Meng nu al het fruit in een kom. beleg een schotel met blaadjes sla en leg het fruit in het midden erop. Roer een dressing van magere ananas-yoghurt,doe er nog wat ananassap van de uitgelekte ananas bij en de maanzaadjes. Ik doe het altijd op het oog, je moet ze wel zien. Heerlijk! Dipsaus pikant à la roedjak manis; Doe 1 t. knoflook, 1-2 theel. trassie en 3 rode pepertjes in de blender/keukenmachine en maak fijn. Smelt 30 gr. bruine suiker in 200 ml. ketjap manis, doe de knoflook enzo erbij en laat alles inkoken tot het stroperig is. laat nu afkoelen. Lekker als dipsaus voor appel, mango,papaya, sinaasappel en zelfs komkommer! Yoghurt-honingsaus; 6 el. vloeibare honing, 2½ dl.yoghurt, 1 el. kaneel met mixer lage snelheid kloppen tot een zacht mengsel.½ uurtje koelen en over fruit scheppen, Nog één; 100 ml. creme fraiche, mengen met 1 eetl honing, ½ el. limoensap en een beetje limoenrasp mengen en over fruit scheppen. Direct serveren. lekker bij meloen, perzikstukjes, aardbeien, peren, banaan. Toegevoegd na 10 minuten: Nog een lekkere,zowel koud als warm; 1 el. maizena met 3 dl. melk aanmaken, 25 g. suiker met vanille uit stokje geschraapt erbij en 6 min. in magnetron 6oo Watt tot de melk kookt. 1 eidooier met warme melk losroeren en alles in de kom doorroeren. Het eiwit stijfkloppen met wat suiker en dit door de hete saus spatelen. Wordt een schuimige luchtige vanillesaus.

Het is niet echt een dressing maar meer een Fruitsalade, je neemt je verse fruit, doet daar een flinke scheut slasaus (dan van het goedkoopste merk zijn) en yoghurt door het fruit mengen, kruiden met vers gemalen peper, kerriepoeder en beetje zout, koel serveren. Succes verzekerd.

Vers fruit, vooral zomerfruit heeft geen toevoegingen nodig. De sappen van de verschillende fruitsoorten mengen met elkaar tot een dunne saus. Elke toevoeging onttrekt sap aan het fruit. Eigenlijk zonde. Vers fruit is een prima dorstlesser. Veel plezier!!!

Bronnen:
www.brechtbakt.web-log.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100