Wat is het verschil tussen zure room en crème fraîche qua smaak? En wat is lekkerder bij wraps, taco's of fajitas?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zijn allebei lichtzure roomproducten en het enige verschil is het vetgehalte. Zure room heeft 20% vet en creme fraiche 35-40 %. Bij creme fraiche is de kans op schiften klein dus wordt dit altijd in warme gerechten gebruikt Zure room is geschikter voor koude gerechten. Wil je bij je wraps warme saus, dan gebruik je creme fraiche, wil je de saus koud dan neem je dus zure room. Qua smaak maakt het niet zoveel uit. Ik vind zelf zure room lekkerder omdat er nu eenmaal een koude saus bij hoort, voor mijn smaak.

Ha, die Annswers; Zoals de naam al een beetje aangeeft is zure room iets zuurder, frisser van smaak. Met allebei kun je een uitstekende tacodip maken, kwestie van persoonlijke voorkeur. Gewoon proberen dus.

Niet zo heel veel verschil, alleen leent crème fraîche zich beter voor warme gerechten/ sauzen. Ook is zure room minder van vetgehalte. Maar! als ik Mexicaans eet, zelf maak, dan neem ik uitsluitend zure room. Dus mijn persoonlijke keuze zou in het geval van wraps, tortilla's, taco's en fajitas, naast refried bean dip, ook zure room zijn :) Qua smaak verschilt het nagenoeg niets, de crème fraîche is wat romiger, zure room iets meer 'bite'

Zure room is minder vet, maar probeer eens de gewone allergoedkoopste kwark. Door alle pittige kruiden zal je het verschil niet eens merken, maar het is wel een stuk goedkoper en minder vet. Toegevoegd na 1 minuut: Oh ja, mijn vriend gebruikt er altijd Turkse yoghurt voor en ik doe het altijd met soja-yoghurt (die is wel iets te zoet..)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100