Wie heeft de / een culinaire tip om het schiften van pindasaus tegen te gaan bij het opwarmen?

Laatst een grote pan gemaakt met gemarineerd, gebraden satévlees en @#$% gaat de pindasaus tòch schiften, dwz dat er een olie-substraat op kwam te drijven. Is dit te voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle sauzen die schiften zijn weer glad te krijgen met water. Wel zorgen dat je afgekoeld, gekookt water gebruikt, anders werkt het niet!

Een beetje water toevoegen.

goed roeren met een scheutje water helpt bij mij altijd.

ik weet niet of dit ook hierbij werkt, maar banketbakkers maken bakkersroom, en wanneer ze dat van het vuur afhalen gieten ze dat gauw in een bak en doen dan vershoud folie (doorzichtige folie) over het goedje. Goed luchtdicht erop leggen. Zo ontstaat er geen korstje. Als je de saus nodig hebt haal je het er weer af. :) Toegevoegd na 56 seconden: Je doet de folie niet over de bak maar legt het echt op de saus.

Ik weet niet wat voor recept je hebt gebruikt maar mocht je melk hebben toegevoegd dan zou je dat de volgende keer kunnen vervangen door water. De pindasaus word er misschien iets minder romig door maar van het schiften heb je dan geen last meer.

Probeer pindasaus niet te laten koken, dan kan de saus aanbranden en schiften.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100