Hoe zorg ik ervoor dat pannenkoeken met kokosmelk niet breken?

Vanwege lactose-intolerantie moeten pannenkoeken met kokosmelk i.p.v. normale melk gebakken worden. Deze breken echter allemaal. Ligt niet aan de omstandigheden, pannenkoeken met normale melk die op dezelfde manier gebakken worden, worden allemaal perfect. Al eerder met sojamelk geprobeerd, en dat ging qua bakken iets beter, maar dat had een vieze bijsmaak.

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze pannenkoeken breken nu eenmaal snel daarom kan je beter kleine pannenkoekje bakken. Steeds goed opletten als de bovenkant droog wordt kan bij het draaien in de pan alsnog het pannenkoekje breken.

Je hebt een bindmiddel nodig. Ik meende dat vet ook een rol daarin heeft; als je het geprobeerd met de 'standaard' light kokosmelk dan zou je het nog met vette kokosmelk kunnen proberen.

Bronnen:
https://www.zelfmaakrecepten.nl/bindmiddel...
https://www.foodlog.nl/artikel/vakkennis_b...

Je kunt andere melk proberen zoals bv amandelmelk , wellicht lukt het daar wel mee. Echter ook de tip van @ronron1212 ipv 1 grote pannenkoek 3 kleintjes maken is een goede. Groot valt eerder uit elkaar dan een compacte. Wat simpel en lekker is : maak eens een ander pannenkoekje mogelijk ter afwisseling. Nodig 1 banaan en 1 ei biologisch met deze twee ingrediënten heb jij binnen no time ontbijt op je bord liggen. Met kokosolie of kaneel, kokosrasp of aardbeien, zonder dit al met een beetje jam is het ook heerlijk. Eet smakelijk @bloemetjes!

Toegevoegd op 17 augustus 2020 23:01: bron
Bronnen:
https://www.puursuzanne.nl/recepten/banaan...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100