Een kennis van mij beweert dat soep minder snel bederft als je het deksel niet helemaal op de pan doet. Klopt dit?

Zuurstof zorgt toch voor sneller bederf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het deksel op de pan zit, kan de soep niet snel afkoelen. Als de soep langer warm blijft, kan hij eerder bederven. Het is het beste om soep snel af te laten koelen.

Ja, dat klopt. Soep kan je het beste koel wegzetten met de deksel er half af en de hele pan iets schuin zetten ( dus aan een kant iets er onder schuiven). Als de pan iets schuin staat koelt de soep beter en sneller af door een kleine onzichtbare circulatie. Door de open verbinding met de lucht gaat het minder broeien. Dit is een ouderwetse methode die onze moeders ook al gebruikten en ik weet van koks dat ze dat ook doen.

Let op! Het gaat bij de 2 antwoorden om het afkoelen! Als de soep (andere gerechten ook) al koud is moet de deksel erop, anders bederft het weer sneller.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100