Hoe kan je een cake goed uit de vorm krijgen?

Van tevoren spuiten we de vorm in met vloeibare boter. We hebben de cake er direct uit proberen te halen door hem op de kop te houden. Alleen bleef de onderkant achter in de vorm. Hoe voorkom je dit?

Toegevoegd op 07 juni 2020 10:05: afbeelding

Weet jij het antwoord?

/2500

ik laat de cake altijd een paar minuten staan als hij uit de oven komt,zodat hij iets afkoelt en daardoor krimpt, dan met een mes langs de zijkanten en dan omkiepen.

Neem een stuk bakpapier van ongeveer 30 centimeter en rol dit op. Keer de cakevorm om en leg de rol bakpapier erop. Knip het bakpapier af zodat het even lang is als de lengte van de cakevorm. Vet de cakevorm in en leg het bakpapier erin; de twee korte zijden van de vorm blijven onbedekt. Druk het bakpapier goed aan zodat er geen beslag tussen kan komen.

Toegevoegd op 07 juni 2020 10:24: afbeelding
Bronnen:
https://rutgerbakt.nl/bakhulp/how-to-bakvo...

Alleen in-boteren is niet voldoende. Na het in-boteren de cakevorm bestrooien met bloem (niet te veel), (wat niet blijft plakken verwijderen). Hierna zou de cake (na het bakken) goed los moeten laten.

Cake vorm inboteren licht bestrooien met beschuit of paneermeel en de cake als hij uit de oven komt 10 min laten rusten geen probleem dan zuk 6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100