Wat doe ik verkeerd bij een inductie kookplaat, waardoor rijst en pasta aanbranden?

Hallo allemaal,

Wij hebben voor het eerst een inductie kookplaat.
Wij hebben hiervoor pannen gehaald bij de Blokker en de Ikea.
Van medewerkers hebben wij begrepen dat deze pannen geschikt zijn voor inductie.
Wij hebben pasta en rijst gemaakt in deze pannen, alleen branden deze pannen aan.
De pasta en rijst blijft plakken aan de onderkant. Wij weten niet wat wij verkeerd doen.
Kan iemand ons vertellen of het ligt aan de pannen of aan ons?

Alvast hartelijk bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Net als op gas koken of elektrisch doe je er verstandig aan eerst het water aan de kook te brengen (pasta royaal water, rijst net tot een cm die boven de rijst zal komen). De pasta of rijst toevoegen aan het kokende water en doorroeren tot het weer kookt. Dan de rijst op een heel lage stand zachtjes droogkoken (10 min) en daarna laten uitstomen zonder verwarming. De pasta na de kooktijd afgieten. In de pasta af en toe doorroeren (met een platte spatel losroeren van de bodem) is alleen maar goed. De rijst heeft dat niet nodig. Wel de rijstpan na het leeg maken direct vullen met heet water; is ie later makkelijker schoon te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100