Wanneer moet ik slagroom toevoegen aan tomatensoep? Als ik het bereid of bij serveren 2 dagen later?

Ik ga voor 1ste kerstdag tomatensoep maken met verse ingrediënten.
Ik wil er graag een scheut slagroom aan toevoegen voor een romige soep.ik ga de soep 2 dagen van te voren maken want later heb ik er geen tijd meer voor.mijn vraag is of ik de slagroom al door de soep kan doen na het pureren of beter vlak voor het serveren een scheutje in de soepkommen kan doen en dan de soep erin schenken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou de slagroom er pas net voor het uitserveren in doen. Dus eerst soep in de kom en dan een scheutje slagroom erin. Staat leuker en als gast kan je er dan voor kiezen om alles door te roeren of bij elke lepel een beetje room bij de soep te nemen. Daarnaast blijft de soep beter goed als je de room er nog niet in hebt gedaan: de soep is redelijk steriel door het koken, de -verse- room niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100