Als er likeur/alcohol in een cakebeslag gaat, wat gebeurt ermee na het bakken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een deel van de alcohol verdampt, maar er blijft ook een deel achter. Hoeveel er achterblijft, hangt o.a. af van de bakduur. Toegevoegd na 23 uur: Hier nog een bron die mijn antwoord ondersteunt, Het is beslist geen fabel, zoals WWDiver1 beweert. http://www.dekoperentsjettel.nl/pdf/originele/2003/oktober/alcohol_en_koken.pdf

Bronnen:
http://www.alcoholdebaas.nl/U-en-alcohol/A...

Ik moet Bamibal wel even tegenspreken. De smaak van je drank blijft maar de alcohol zal volledig verdampen. De reden hiervoor heb ik reeds meerdere malen aangehaald in een antwoord op soortgelijke vragen. Alcohol heeft een vrij laag kookpunt, cake wordt gebakken op een temperatuur van om en bij de 180 graden C en dat is meer dan het dubbele dan het kookpunt van alcohol, dus heb je aan het eind een cake met de smaak van de drank die erin gegaan is maar geen alcohol meer. Dus het fabeltje dat je dronken kan worden van gebak waar alcohol is in gegaan voor het bakken is dus wel degelijk een fabeltje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100