Van welk deel van een kalf of varken wordt de 'snitzel' gesneden?

en waarom alleen deze dieren en geen 'rundersnitzel'?
(ja ik weet het, een kalf is een jong rund)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij het varken worden schnitzels, oesters en beenham uit de bil gesneden. Ook het bami-,nasivlees en de poulet worden daaruit gesneden. Bij het kalf worden schnitzels, fricandeau, oesters ook uit de bil gesneden. Bij het rund worden de baklap,rosbief, biefstuk ( niet de ossenhaas, tournedos en entrecote)), tartaar én schnitzels gesneden. Alleen bij het lam wordt de bil gebruikt voor lamsbout,poulet, shoarma, reepjesvlees en lamsboutlap. Hier worden geen schnitzels van gesneden. Zelfs bij kip/ kalkoen worden schnitzels gesneden en wel uit het borstvlees.

Schnitzel wordt gemaakt van het bilgedeelte van het varken, daar waar ook de ham vandaan komt. Bij een kalf idem dito. Er is weldegelijk runderschnitzel!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100