Kan je aardappelen en groente in 1 pan koken?

Voor een baby wil ik een hapje koken. Het is allemaal zo weinig dat het best in 1 pan zou passen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, natuurlijk, je moet alleen de kooktijden in de gaten houden. Aardappels kook je (als ze niet te groot en niet te klein zijn) in gemiddeld 20 minuten, en de meeste harde groentes ook (wortel, sperzieboontjes, bloemkool e.d.). Wil je er een bladgroente in meekoken, voeg die dan pas na een minuut of 10 toe (spinazie, andijvie). Overigens kun je heel goed en snel babyprakjes in een schaaltje de magnetron maken ; aardappel en groente in stukjes, eventueel nog een stukje kipfilet of vis erbij (als je kindje al licht vlees mag), scheutje water, afdekken en een paar minuten (5-7, afhankelijk van hoeveelheid en grootte van de stukken) in de mag, en prakken of zeven maar. Tenslotte is het makkelijkst om gewoon het eten voor de baby mee te koken met je eigen eten. Beetje er uit halen voor de baby, malen en klaar is kees. Je moet dan natuurlijk WEL zonder zout en scherpe kruiden koken, maar je hebt er geen extra werk aan.

Bronnen:
Nog nooit een potje Olvarit oid gekocht....

Ja hoor, dat gaat prima. Kun je er als het gaar is een soort stamppotje van maken.

Natuurlijk kan dat. Doe er alleen nooit zout bij. Dit is funest omdat de nieren van het kindje dit nog niet kunnen verwerken.

Ja, prima stem de kooktijd van de groente af op de rest.

De makkelijkste manier is, om de grootte van de aardappelstukjes aan te passen aan de kooktijd van de groente: Kook je bv wortel, snij dan de aardappelstukjes wat groter: Wortels hebben een langere kooktijd nodig. Kook je bv prei, snij de aardappelstukjes dan heel klein: Prei is snel gaar. Op die manier zijn zowel aardappels en groente tegelijk gaar.

aardappels verdragen niet alle groenten in hun sop. Zuur(kool bijv.) bemoeilijkt vaak het kookproces; de kool is gaar en de aardappels blijven hard en /of glazig. Beetje experimenten is mijn devies...

Het is al 30 jaar geleden, maar toen zeiden ze op het consultatie bureau tegen mij dat ik het in 1 pannetje kon koken. Als ze vlees mogen eten, dan kan je b.v. een half tartaartje erbij meekoken na zo,n 10 minuten. Wel zonder zout. Afgieten en fijnmalen of goed prakken, met een klein beetje kookvocht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100