Schimmelt appelmoes sneller als er suiker in zit?

Wij hebben zelf appelmoes gemaakt zonder suiker. Deze bleef ruim een week goed. Potjes uit de winkel hebben al snel "ogen" schimmel er op.
Zou dit dus door de toegevoegde suiker kunnen komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Suiker is een goede voedingsbodem voor schimmels, maar dat zit ook in de appels zelf, dus dat zal de reden niet zijn. De oorzaak van schimmel is vaak met een vuile lepel in de appelmoes. Maar de suiker zal er dus weinig aan veranderen

Die potjes met groeten (appelmoes e.d) die je in de winkel koopt zijn vacuum getrokken en daardoor zit er ook geen zuurstof meer in waardoor dit proces grotendeels stopt. Zodra je deze geopend hebt gehad zijn deze ook nog maar kort houdbaar. Maak maar een potje groenten uit de winkel open, lukt dat niet? Prik dan maar eens met de punt van een mesje er een klein gaatje in. Dan hoor je dat er lucht in komt en is het vacuum weg waardoor je deze wel open krijgt. Als je groenten in wilt maken zal je van die potten moeten kopen (bij Blokker) met zo'n rubber dopje die je met een vacuumpompje luchtledig maakt.

Suiker zorgt juist ervoor dat iets langer houdbaar is. Maar in zelfgemaakte appelmoes hoeft niet zoveel suiker, want appel is op zich al zoet! Al kan een beetje extra suiker geen kwaad...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100