Zijn havermoutvlokken al gaar, of moeten ze nog gekookt worden?

Ik heb een recept van 'raw carrot cake', met havermoutvlokken, dit hoeft dus niet gebakken te worden, daarom mijn vraag of de havermoutvlokken al gaar zijn en alleen vocht moeten opnemen, of dat ze eigenlijk gekookt moeten worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Havermoutvlokken hoeven alleen vocht op te nemen en worden dus niet eerst gekookt. Want dan wordt het namelijk een dikke drab. Dat komt doordat het zo fijn verwerkt is. Alleen hele haverkorrels moet je eerst weken en koken. Toegevoegd na 3 dagen: Havermout bestaat uit verknipte, gestoomde en geplette haverkorrels. Haverkorrels worden eerst gewassen en gepeld. Vervolgens worden ze verhit en in stukken geknipt. De verknipte haver wordt uiteindelijk gestoomd en platgewalst.

Bronnen:
http://www.ohmyfoodness.nl/omf-informeert/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100