Hallo,ik heb pas een slow cooker van 6lt. Kan je de stukken vlees ook boven op elkaar leggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, dat kan. In recepten lees je ook dat het vlees gesneden wordt. Heb je meer vlees, moet stapelen geen probleem zijn, als je nagaat dat de meeste mensen goulash, hachee en dergelijke maken. Bij deze gerechten wordt het vlees in stukjes gesneden, dobbelstenen, met groenten en kruiden door elkaar in de slowcooker gelegd. Dus op elkaar gestapeld eigenlijk. In recepten kwam ik ook tegen dat het vlees gesneden wordt. Je kunt als je een bruin kleurtje wilt, eerst het vlees 's avonds aanbakken in de pan. Leg het hierna in de koelkast en de volgende ochtend alles in de slowcooker. Veel mensen vinden de smaak toch lekkerder als het eerst aangebakken is in de pan. Nog een tip: vaak wordt heel mager vlees gebruikt, al het vet er af gesneden, dit gaat niet altijd goed. Het wordt erg droog, te droog. Laat wat vet eraan, dit is niet alleen lekkerder voor de smaak, maar ook sappiger.

Bronnen:
http://www.eetspiratie.nl/hoe-werkt-een-sl...
http://www.eetspiratie.nl/meest-gestelde-v...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100