Kun je bloem vervangen door maizena?

Ik wil stoofvlees maken. Volgens het recept moet ik het vlees door bloem halen en vervolgens aanbraden. Ik heb echter alleen maizena in huis en de winkels zijn dicht.
Kan ik de bloem vervangen door maizena?

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe, nee. In bloem zitten gluten en in maïzena niet dat is punt 1 een tweede puntje is dat je met maïzena niet hetzelfde resultaat gaat krijgen dan met bloem omdat dit niet op dezelfde manier reageert bij het aanbraden, maïzena heeft de neiging snel aan te branden. Wat je wel kan doen is de bloem vervangen door een boterham eens je stoofvlees staat te pruttelen. Snijd van een boterham of twee de korsten af en leg dit op je stoofvlees en laat maar mee stoven. Na een tijdje kan je deze dan gewoon onder je stoofvlees roeren en klaar. Wil je het stoofvlees pittiger maken kan je deze boterhammen insmeren met mosterd.

Om de saus af te binden kan je ook maïzena gebruiken. De reden dat in het recept het vlees door de bloem word gehaakt is dat dit zorgt als je het vlees afblust het braadvocht iets gaat binden. Maïzena is trouwens glutenvrij

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100