Met je eigen rasp kun je wel zelf de bieten raspen.
-of in een diepe schaal of beter nog pan (mossel-pan -hoog- of wild-braadpan -hoog en ruim-) IN de GOOTSTEEN, is lager dan op het aanrecht. Verschillende pannen even uitproberen.
Is het nog te hoog, dan
-dezelfde schaal/pan naar keuze OP SCHOOT zetten, voilá alle beheersing is daar. Met je ene hand de pan+rasp vasthouden met de andere hand de biet raspen.
Of de pan klem zetten of tussen je benen klem houden.
Niet hoog, je kijkt in de pan en je hebt zicht op je werk.
En natuurlijk wel een schort om, is logisch.
Mocht het toch niet lukken, dan heb ik de volgende noodgrepen, want soms lukt/kan het niet en moet het een keertje anders.
*bieten fijn snijden/dunne plakken werkt ook goed, daarna repen
*voorgesneden gekookte bieten kopen, bijna perfect
Net als de kant-en-klare sla ( ‘luie’ sla! ;-) ) is er wel eens nood aan luie andere groenten of piepers.
Hopelijk lukt het zo wel, Anke!