Hoe voorkom ik dat alles onder het bietensap zit als ik gekookte bietjes wil raspen?

Handschoenen/schort gebruiken snap ik, maar is er een manier om te voorkomen dat alles er onder zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met je eigen rasp kun je wel zelf de bieten raspen. -of in een diepe schaal of beter nog pan (mossel-pan -hoog- of wild-braadpan -hoog en ruim-) IN de GOOTSTEEN, is lager dan op het aanrecht. Verschillende pannen even uitproberen. Is het nog te hoog, dan -dezelfde schaal/pan naar keuze OP SCHOOT zetten, voilá alle beheersing is daar. Met je ene hand de pan+rasp vasthouden met de andere hand de biet raspen. Of de pan klem zetten of tussen je benen klem houden. Niet hoog, je kijkt in de pan en je hebt zicht op je werk. En natuurlijk wel een schort om, is logisch. Mocht het toch niet lukken, dan heb ik de volgende noodgrepen, want soms lukt/kan het niet en moet het een keertje anders. *bieten fijn snijden/dunne plakken werkt ook goed, daarna repen *voorgesneden gekookte bieten kopen, bijna perfect Net als de kant-en-klare sla ( ‘luie’ sla! ;-) ) is er wel eens nood aan luie andere groenten of piepers. Hopelijk lukt het zo wel, Anke!

Een grote diepe schaal (of pan) ervoor gebruiken en daarin deze raspsoort plaatsen: https://www.vanhattemhoreca.nl/images/gallery/904/469X900/groenterasp-hendi-1939.jpg

neem een zeer groffe rasp Ikea heeft een schuin model rasp - Värdefull - €7 met aan twee kanten rasp, grof en fijn, misschien is dat wat voor je

Bronnen:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100