Hoe breek ik een ei zonder vieze vingers?

Internet staat vol me hoe ik een ei met één hand kan breken. Of met twee. Maar kennelijk vindt iedereen het normaal dat je daarbij altijd eiwit op je vingers krijgt. Kom op mensen, waar is de handigerd die de manier weet zonder vieze vingers en zonder vaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je heel erg op schone en droge handen gesteld bent, en tóch een eitje wil breken, dan is er altijd nog de mogelijkheid om van die wegwerp handschoenen aan te trekken.

Beste @harryman je probeert een onmogelijke vraag te stellen, lijkt het, maar als je het ei na breken in je mond stopt, is dát probleem opgelost: geen vaat! "Kom op mensen, waar is de handigerd die de manier weet zonder vieze vingers en zonder vaat?" Het antwoord is het te leren zoals ervaren koks het doen. 4 "Ervaren koks kunnen een ei zelfs met één hand openmaken. Om dit te doen leg je het gescheurde ei in het midden van je palm en hou je het ondersteboven boven de kom. Gebruik je wijsvinger om de achterkant van het ei tegen te houden en trek het dan open met je duim en middelvinger. Deze methode vergt veel oefening!" (bron) Wij amateur koks doen dit met twee handen en ook een ei-scheiden doen wij op de huis-tuin-keuken-manier (what's in a name?), heen en weer gieten of met een echte ei-scheider. Daarvoor heb ik ook de beste oplossing gevonden. http://www.culy.nl/inspiratie/hele-slimme-tip-supersnel-eieren-scheiden/ ...hoe simpel kan het zijn. Succes met je nieuwe hobby! Toegevoegd na 16 minuten: 3e bron op 50: ei breken met één hand. Ik heb het zonder vieze handen zien uitoefenen elders, door chefkoks, hier niet, maar het kan wel. Ik zou dan misschien toch kiezen voor hele dunne (verpleging?) wegwerp-handschoenen.

Bronnen:
http://nl.wikihow.com/Een-ei-breken
http://www.culy.nl/inspiratie/hele-slimme-...
https://www.youtube.com/watch?v=LkBab1Vb_5o

In de keuken van revalidatie zag ik een ei-breker, maar nog niet ook zelf geprobeerd. Zou prima werken en zag geen kliederboel daarna :) Door googlen op de naam vond ik nu deze te koop en is nog betaalbaar. https://cheaptechnl.webshopapp.com/ezcracker-ei-breker-eischeider.html?utm_source=Feedmarkt&utm_medium=Ezcracker+Ei+breker%2fEischeider&utm_campaign=marktfeed

Bronnen:
https://www.cheaptech.nl/ezcracker-ei-brek...

Je breekt een ei zonder vieze vingers door 'm niet te breken maar met een spuit (niet zoals in de bips) een gaatje te prikken en deze leeg te zuigen. https://nl.dreamstime.com/stock-foto-culinaire-spuit-image33168720 Toegevoegd na 53 seconden: Niet vergeten om aan de andere kant met een naald een ontluchting gaatje te prikken.

Ik duw er altijd 3 keer flink mee op de zijkant van een pan, hoe hem horizontaal, aan bijde onde en bovenkant vashouden en bij de 3e keer zou die moeten breken en kun je de inhoud rustig in n pannetje of wat dan ook laten vallen. Duw dan de 2 helfden in elkaar en gooi t weg. Beetje oefenen en je handjes blijven schoon :D

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100