Er zijn talloze soorten eiwitpoeder, bijvoorbeeld van melk (wei), soja, hennep, aardappel, rijst, erwten. Er zijn talloze merken. Je kan het op allerlei plekken kopen, zoals De Tuinen, DA, sommige biologische/natuurvoedingswinkels.
Welke soort en welk merk je kiest, is afhankelijk van wat je zelf wilt. Er is wel een klein verschil in smaak, soms een verschil in kleur, een verschil in voedingswaarden, en een groot verschil in prijs tussen verschillende soorten. Maar als er in een recept eiwitpoeder nodig is, is het vaak alleen om te zorgen dat je meer eiwit binnen krijgt met dat gerecht, en maakt het niet uit welke soort je koopt.
Toegevoegd na 8 minuten:
Er zijn overigens twee betekenissen van het woord eiwit, en het is ook daarvan afhankelijk wat voor poeder je nodig hebt.
Vaak wordt proteïne bedoeld, een van de energieleveranciers (naast koolhydraten en vetten), in dat geval is bovenstaand antwoord van toepassing.
Soms wordt ook letterlijk ei-wit bedoeld, dus het wit van ei, wat wel eens gebruikt wordt bij bakken. In dat geval heb je dus poeder nodig dat specifiek van ei gemaakt is. Waar je die kan kopen (afgezien van online), weet ik niet.