Om tomatensous of soep een beetje minder zuur te maken kun je volgens sommigen baking soda toevoegen,maar hoeveel b.v. voor 1 liter tomatensoep?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Antwoord op je vraag over de zure tomatensoep: (Ter vervanging van het antwoord 13/02/17 als 2e van 3 antwoorden.) Vervang bakpoeder door een halve theelepel bicarbonaat (baking-soda) en een eetlepel appelcider azijn of citroensap. Zeer goed resultaat! http://www.eetgoedvoeljegoed.nl/de-vele-mogelijkheden-van-baking-soda-of-bicarbonaat/ ================ Maar @Flyingcrow er zijn meer mogelijkheden: Bij te zure tomaten soep: een schepje appelmoes toevoegen (tip van de Chinees). of Doe in de zelfgemaakte tomatensoep 1à 2 lepeltjes suiker en dan is het veel lekkerder. (maar wij weten dat suiker niet zo verstandig is, het wordt vaker gebruik dan de consument weet) of Maak tomatensoep eens met een klein potje appelmoes erdoor. Wel goed blijven roeren omdat appelmoes naar de bodem zakt en het dan gauw aanbakt. De soep wordt er minder zuur door en de kinderen zijn er dol op!! Heerlijk! Succes met de appelmoes :)

Bronnen:
-...
- https://omaweetraad.nl/keuken/tomatensoep

Voor een liter tomatensoep kun je een mespuntje (niet meer dan een halve theelepel) kooksoda (zuiveringszout) gebruiken om de soep minder zuur te maken. Het zorgt er bovendien voor dat als je melk toevoegt het niet gaat klonteren. Voeg je (slag)room in plaats van melk toe dan hoeft dit niet omdat room vanzelf er al voor zorgt dat het niet klontert.

Baking soda, niet te verwarren met bakpoeder, ontzuurt inderdaad. Neem een afgestreken theelepeltje op 1 liter soep of saus. Niet meer anders heb je kans dat de smaak iets bitterder wordt. Wist je trouwens dat je misschien nog beter een lepel appelmoes kunt toevoegen aan verse tomatensoep als hij te zurig smaakt en het haalt de smaak en structuur ook wat naar boven. Ja...zelfs een beetje suiker helpt goed bij tomaten. Het is wel bekend dat je bij een blikje tomatenpuree altijd een beetje suiker mee moet bakken om de tomatensmaak naar boven te halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100