Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat gebruik je in plaats van rode port in een saus?

In vond een recept voor een 'siroop' over gegrilde eendensate:
In pan 1/2 eetlepel boter verhitten, sjalotje ca. 1/2 minuut fruiten. 1 dl Fond toevoegen en 3 minuten op hoog vuur inkoken. Saus zeven. 1 dl Port en 2 eetl. gembersiroop erdoor roeren en op hoog vuur ca. 5 minuten inkoken.

Er moeten echter ook kinderen van eten, dus waar kan ik dan de port beter door vervangen?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
in: Koken
8.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Allereerst kun je toch gewoon port gebruiken, desnoods wat minder omdat de alcohol grotendeels verdamp. Anders is rode vruchtensap een alternatief.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
tinus1969
7 jaar geleden
Het is helaas niet waar dat de meeste alcohol verdampt; daarom een min. Overigens 1 dl (100 ml) port nou ook geen giga-hoeveelheid alcohol.
bamibal
7 jaar geleden
@wimkees: http://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/zwanger-en-baby/is-alcohol-in-eten-schadelijk-voor-kinderen-of-zwangeren.aspx

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding