Mijn kippensoep is te zout wat kan ik hier aan doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er in kleine stukjes gesneden geschilde aardappel in doen en een tijdje mee laten koken. Die stukjes zuigen zout op.

Je kunt of een aardappel (doormidden snijden) in de soep doen, of een paar stukken brood. Ze doen allebei hetzelfde , namelijk het zout opnemen , daarna is de soep beduidend minder zout.

Verdunnen met water en extra kruiden of lichte zoutloze bouillon....proef steeds en voeg steeds kleine beetjes toe. Het kan namelijk zijn dat er teveel vocht is verdampt en dit maakt de smaak zouter. Ook kan je er wat zetmeel aan toevoegen in de vorm van een geschilde aardappel, noedels of rijst. Hierdoor wordt de soep wat dikker en kan je wat meer water toevoegen om hem te verdunnen. Laat je een aardappel meekoken, dan moet je die er wel uithalen en wat extra water toevoegen. Hij neemt namelijk veel vocht op én een deel van het zout. Daarna is het ook lekker om versgehakte peterselie toe te voegen...dit neutraliseert de smaak eveneens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100