Waar kan ik een Römertopf kopen?

Ik zoek een Römertopf. Een *echte*, zoals je ze in Duitsland en de Alpenlanden nog veel tegenkomt. Dus beslist *niet* zo'n nepding dat ik hier wel eens zie, en dat feitelijk niet meer is dan een fraai vormgegeven dikke ovenschaal met dito deksel in een terracotta-achtig kleurtje.

Ik zoek dus een echte Römertopf. Poreus, met een glazuurlaag (of wat het ook is) op de juiste plekken. Die zich voor gebruik vol moet (en kan) zuigen met water.

Waar vind ik zo'n echte Römertopf? En hoe beoordeel ik de kwaliteit?
 

http://nl.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6mertopf
 
 

Toegevoegd na 5 minuten:
 
Ik zou mijn Römertopf graag in Nederland willen kopen - scheelt een lange reis...

In de omgeving van Utrecht zou voor mij ideaal zijn.
 
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Blijkbaar is Römertopf ook een merk dat deze producten maakt. Je kunt ze dus hier kopen: RÖMERTOPF® Keramik GmbH & Co. KG Fon +49 (0) 26 23 - 8 22 81 D-56235 Ransbach-Baumbach Fax +49 (0) 26 23 - 8 22 83 mail@roemertopf.de Toegevoegd na 9 minuten: Niet echt in de buurt, maar bij panneland in Assen is hij te koop! Toegevoegd na 14 minuten: Bij kookkado is hij te koop. Deze zit hier: Oldenhof Kookkado 's-Gravelandseweg 8, 1211 BR Hilversum Oldenhof Kookkado Langestraat 77, 3811 AC Amersfoort

Bronnen:
http://www.pannenland.nl/
http://www.roemertopf.de/english/bezugsque...

Je kunt ze online bestellen. Dat scheelt helemaal een lange reis! http://www.kookwinkel.nl/merk/romertopf.asp

Omgeving Utrecht gaat niet lukken. Volgens de 1e link was hij 2010 nog bij Pannenland in Assen te koop. Daar heb ik op gezocht en inderdaad zijn er daar verschillende Römertopfs te bestellen. Er zijn inderdaad Römertopfen in alle soorten en maten. De kwaliteit beoordelen kan denk ik alleen door er heen te gaan en ze te bekijken. Ze kunnen je daar vast ook meer vertellen over de verschillende soorten. Als je hem koopt van het merk Römertopf (te herkennen aan het feit dat het woord Römertopf altijd in de dekstel staat; 3e zin uit link 3) dan zit het qua kwaliteit wel goed. Afhankelijk van het aantal personen, de maat van je oven etc. kun je een keuze maken uit de verschillende modellen. Assen-Utrecht moet in een uurtje te rijden zijn. Toegevoegd na 5 minuten: Ik heb ook nog een vierde link toegevoegd. In dit blad adverteert STENVERS AGENTUREN André J. Schellevis Telefoon: 0172-496198 Telefax: 0172-471807 Mobiel: 06-54977819 E-mail: info@stenversagenturen.nl Zij zitten in Alphen a/d Rijn en zijn dealer van Römertopf in Nederland. Er staat ook een mailadres bij; wellicht kunnen ze je adviseren over welke Römertopf voor jou het meest geschikt is.

Bronnen:
http://www.cheffen.nl/2006/11/ken_je_hem_n...
http://www.gemengdebranche.nl/websites/geb...
http://www.pannenland.nl/index.php?main_pa...
http://www.smulweb.nl/artikelen/3609/De-romertopf
http://www.stenversagenturen.nl/contact.htm

in de kookwinkels maak je een kans, er zit er 1 in Nieuwegein in het winkelcentrum tegenover het ziekenhuis

Kookwinkels, bijenkorf, of 2dehands winkels zoals kringlopers

Op rommelmarkten zie ik ze regelmatig zelfs splinternieuw en ja, de echte!Voor een klein bedrag. Heb een vermoeden dat ze in een opwelling gekocht worden of kado gekregen zijn,bij een opruiming van de keuken belanden die op de rommelmarkt of de kringloop. Ook de orginele romertopfkookboekjes zijn daar regelmatig te krijgen. Veel sukses met je zoektocht!

Op Marktplaats staan er genoeg te koop. http://huis-inrichting.marktplaats.nl/keuken-potten-en-pannen/508720997-romertopf-110.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100