Wie heeft er een lekker recept voor mij?

voor hapjes,warm/koud buffet,buitenlands ect....

Weet jij het antwoord?

/2500

Escabeche Dit is een bepaalde, uit Spanje afkomstige bereidingswijze, eigenlijk een manier om te marineren. http://www.smulweb.nl/745765/koken/recept/Escabeche Ik doe het met stukjes stevige vis. Maar kan ook met kip of andere soorten vlees. Bij mij zijn ze er DOL op. Lekker op een warme dag, stokbrood, wijntje... Water loopt me al in de mond! Ik verdubbel vaak de ingredienten voor de marinade.. maakt t wat pittiger. Gewoon een keertje uit proberen. Succes!

Ik vind dadels gevuld met monchou erg lekker en bleekselderij gevuld met boursin. Kleine hapjes die makkelijk te maken zijn.

ik ben gek op tapas en meze kijk eens naar http://www.jannekes.nl/index.htm?url=/tapas.htm succ6

www.ah.nl/recepten

Kijk even in het archief van GV die vraag is al geweest. Dadels gevuld met boursain.

Maak een anchoiade, een heel erg lekkere smaakvolle dip voor brood, maar ook voor rauwe groeten als witlof, paprika, champignons, koolblaadjes, sla, of stukjes brood en toast. Heerlijk! http://kookrecepten.wordpress.com/2007/11/28/anchoiade/

Pannenkoeken - Flensjes Info: Flensjes zijn dun, hoe dunner hoe beter. Pannenkoeken zijn dikker,kunnen zelfs erg dik, groot en of gevuld zijn. De kunst van pannenkoeken of flensjes bakken zit in het afstellen van de hittebron. De onderkant van de pannenkoek of het flensje moet lichtbruin zijn op het moment dat de bovenkant net gestold is. Eieren worden toegevoegd om de flensjes of pannenkoeken luchtiger te maken. Dit pannenkoekenbeslag is bedoeld voor circa 8 pannenkoeken van normale dikte gebakken in een gewone koekenpan. Benodigheden: pannenkoekenmes, garde, pollepel voor flensjes: 150 gram bloem voor pannenkoeken: 250 gram bloem 1 of 2 eieren een halve theelepel zout een halve liter melk (of half melk half water) boter of margarine om te bakken. Bereidingstijd: circa 45 minuten. Bereiden: Maak beslag door de bloem, de eieren en het zout met circa 1 deciliter van de melk met een garde glad te roeren. Als alle klontjes er uit zijn de rest van de melk er pas in gedeelten door kloppen. Vul, om de flensjes of pannenkoeken warm te houden, een steelpan voor de helft met water. Breng het water tegen de kook aan, draai het vuur laag en leg een (oud) bord op de pan. Smelt een klontje boter in de koekenpan, beweeg de pan en laat de gesmolten boter over de hele bodem van de pan uitvloeien. Giet met een pollepel 1 achtste deel van het beslag in de pan. Neem de pan van het vuur en laat het beslag met een draaiende beweging gelijkmatig uitlopen. Bak het flensje of de pannenkoek op een niet te hoge hittebron aan de onderkant lichtbruin. Keer om met een pannenkoekenmes als de bovenkant gestold is en bak de andere kant ook lichtbruin. Laat het flensje of de pannenkoek uit de pan glijden op het bord op de pan met warm water. Bak de rest net zo. Lekker met: Suiker, jam, stroop, honig, rabarber. Tips: Als de flensjes of pannenkoeken steeds aanbakken, was de koekenpan dan om en droog de pan af. Smelt 2 of 3 eetlepels boter in de koekenpan en roer de gesmolten boter door het beslag, nu laten de pannenkoeken of flensjes makkelijker los.

Inderdaad Dadels gevuld met mon chou en dan omwikkelen met bacon of ontbijtspek en dan even in de oven. 1 blik zwarte olijven zonder pit, fijmaken met 4 stukjes ansjovis (blikje) 2 tenen knoflook en wat olijfolie alles doorelkaar niet te fijn. 1 Avocado (rijp) 2 tomaten in hele kleine stukjes, 1 teentje knoflook (of meer) 1 eetlepel zure room en een paar fijngeneden koriander. Avocado prakken niet te fijn en knoflook door een persje dan alles door elkaar husselen. eet smakelijk Vera

Hier een recept voor een heerlijk hapje, het is even wat werk maar het is heerlijk. nodig: 300 gr gepelde hazelnoten 200 gr roomkaas 8 bolletjes gember Hak de hazelnoten fijn (heel fijn) en rooster deze voorzichtig in een koekenpan. Hak de bolletjes gember fijn. Meng de gember door de roomkaas. Maak bolletje van het roomkaasmengsel ter grote van een soepbal en rol deze door de geroosterde hazelnoot. Prikketje er in en serveren maar. Succes verzekerd. (De hoeveelheden van de ingredienten zijn ongeveer.)

Hallo, voor goede ideeen moet je eens kijken op www.lets cookit.tv. Daar staan heel veel gratis te bekijken filmpjes op met recepten. Succes!

Kaisersmarren! Het favo recept van de Oostenrijkse keizer Franz Jozeph. En het schijnt hem zelfs van de dood gered te hebben maar dat weet ik niet precies. Lijkt op geroerbakte reepjes pannekoek, maar dan veel lekkerder! Recept: Nodig: 50 gr.blanke rozijnen rum (optioneel) 11/4dl melk 100 gr bloem 4 eetl.slagroom zout 3 eieren,gescheiden vanillesuiker 30 gr. boter 40 gr.geschaafde amandelen poedersuiker Doen: Rozijnen weken in Rum of water Slagroom melk en bloem roeren met een snufje zout. en de eierdooiers, en laten rusten. Het eiwit stijfkloppen met de vanillesuiker en voorzichtig erdoor spatelen. De boter in de koekenpan smelten en de amandelen 1 min.bakken Het beslag erop en de rozijnen erover strooien. Ongeveer 4-5 min bakken en keren. Met een lepel verdelen en de poedersuiker eroverstrooen. KLAAR!

Bronnen:
m'n moeder

hoeveel recepten wil je hebben.... Mediterrane pastasalade (6 personen) Ingrediënten 250 g pasta 250 g haricots verts 1 kleine rode ui 1 gele paprika 2 roma tomaten 100 g zwarte olijven zonder pit 2 augurken 2 bakjes tonijnsalade a 300 g 2-3 el fijngehakt basilicum peper 1 krop eikenbladsla 50 g zachte geitenkaas Bereidingswijze Kook de pasta in water met zout in ca. 10 min. beetgaar. Maak de haricots verts schoon en snijd ze in stukjes van ca. 2 cm. Kook de haricots verts in een pan met ruim kokend water met zou in ca. 5 min. beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes. Snijd ook de tomaten en de olijven in stukjes. Hak de augurken grof. Giet de pasta af en schep de tonijnsalade met de groenten, de tomaten, de olijven, de helft van de augurk en de basilicum erdoor. voeg peper en zout naar smaak toe. Was de sla, maak de bladeren goed droog in een slacentrifuge en bekleed een wijde schaal met de bladeren. Schep de pastasalade erin. of deze? GEHAKT MET TAUGÉ 5 personen Ingredienten: 500 gram gehakt h.o.h 2 kleine uien 5 verse rijpe tomaten 250 gram champions 150 gram taugé 4 eetlepels ketjap manis 1 mespunt sambal verse knoflook naar wens peper uit de molen iets zout pak rijst bereiding: rul het gehakt goed door snij ondertussen de uien en de champions snij de tomaten in parten voeg de uien bij de gerulde gehakt en laat het even gaarkoken. voeg daarna de champions en de tomaten toe . keer de tomaten zo dat het schil naar binnen ligt en gaarkookt. voed de ketjap,knoflook,sambal,peper en het zout toe en laat het geheel goed gaar koken. als het geheel gaar is kun je de velletjes van de tomaten verwijderen en is het gerecht klaar. vlak voor je het gerecht op de tafel zet roer je de taugé erdoor . gehakt met taugé is heerlijk bij rijst eet smakelijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100