Wat kun je doen als je teveel ketchup in een saus hebt gedaan?

Bij onze zelfgemaakte ravioli wilde wij een tomatensaus maken, maar hadden hiervoor alleen tomatenblokjes. Normaal doen wij hier tomatenpuree bij maar deze hebben we op het moment niet in huis, en zijn niet in de gelegenheid die voor vanavond nog te halen. Mijn moeder heeft toen als alternatief ketchup in de saus gedaan, maar dit blijkt minder lekker te zijn als verwacht. De smaak overheerst te erg en het lijkt nu meer een barbecuesaus dan een tomatensaus voor bij de pasta. Weet iemand een manier om de smaak te neutraliseren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Fruit in wat olie een een gesnipperde ui en gesnipperd teentje knoflook. Doe er twee theelepels sambal bij, en mix dat door de ketchupsaus. Dan camoufleer je het zure en zoete met pittige accenten, en dat maakt het geheel beter smakend.

Voeg wat room of (koffie)melk dit maakt de saus zachter van smaak en de ketchup zal minderr overheersen.

Om de overheersende smaak van tomatenketchup te neutraliseren; een beetje kookroom en citroensap toevoegen. Tomatenketchup bevat heel veel suiker en daarom zou niet alleen kookroom toevoegen maar ook een zuurtje erbij in de vorm van citroensap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100