Hoe verwijder ik goed en veilig het korstje van een stukje kaas?

Op de markt koop ik vaak een stukje (punt) oude kaas. Heerlijk! Maar als ik aan de onderkant kom, waar de ronding van de hele kaas zat, is het erg lastig om het korstje te verwijderen. De kaas is hard, en ondanks een scherp mes is het er lastig doorkomen, zowel met een mesje als met een kaasschaaf.
Ik ben bang voor doorschieten.
Iemand een goede tip om toch de korst er goed af te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat lukt met een kaasmes, nog handiger is het om de kaasboer te vragen dit te verwijderen.

Bronnen:
http://www.kaasmes.com/

Het beste is een dunschiller. Of de kaasschaaf. Eet smakelijk!

Je kan het beste een plat stukje kopen, en dan de kaas op het eind plat op een snijplank leggen. Dan kan je met een groot keukenmes de korst er gemakkelijk vanaf snijden. Dat moet je wel doen voordat het nog maar een heel klein stukje is, anders valt het niet meer op die manier te snijden. Toegevoegd na 15 uur: n.a.v. de reacties: Het hoeft natuurlijk niet een helemaal plat stuk te zijn, en daarvan kan je er tientallen uit een kaas snijden. Maar: hoe platter, hoe beter.

Er zijn speciale kaamessen met twee handvatten. Zo snij je nooit in je vingers en je kunt gelijkmatig druk zetten. Toegevoegd na 1 minuut: kaas-messen (het zonlicht scheen op mijn scherm, ik zag de typfout te laat om te verbeteren)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100