waar kan ik recepten vinden voor het maken van ganaches voor bonbons?

Ik wil bonbons maken en wil daar een lekkere vullingen voor maken. Waar kan ik recepten vinden (of het lekker is, is persoonlijk, dus dat moet ik gaan uitproberen) voor het maken van de volgende ganaches:
- vruchten-vullingen zonder alcohol
- vruchten-vullingen met alcohol (zoals voor kersen bonbons)
- andere alcohol houdende vullingen

Ik weet hoe ik chocolade moet bewerken en bonbons moet maken (met praliné vulling is al geen probleem). Het gaat puur om de vullingen. Maar als mensen geniaal lekkere toevoegingen hebben, zijn ze uiteraard welkom dat als extra toe te voegen.

Toegevoegd na 1 minuut:
De standaard ganache, zoals vermeld hier (https://nl.wikipedia.org/wiki/Ganache) ken ik. Het gaat meer om de vullingen zonder chocola).

Toegevoegd na 1 minuut:
Wellicht dus dat ganache niet de juiste term is, maar zo is het zoals ik het ken...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://www.mytaste.be/z/ganache.html Waar anders dan in België vind je talloze chocolade recepten? Je hebt gelijk...een ganache is een mengsel van room met chocolade en soms wat roomboter. Dat is de basis. Er worden dan naar smaak likeur, smaakjes of vruchten aan toegevoegd als je dat wilt. Zelf maak ik vaak een ganache met frambozen, frambozen likeur en wat mascarpone. Deze is bij mijn 'mannen' de favoriet en hij is ook erg lekker. Ik maak hem vaak met witte chocolade. De verhouding room/chocolade is dan 1:3 d.w.z. bijv. 150 ml. slagroom en 450 gr. witte chocolade. Voor een ganache met melk of pure chocolade is de verhouding tot de room 2:1 dus bijv. 300 gr. chocolade en 150 ml. slagroom. De slagroom wordt met wat likeur verwarmd, de pan gaat van het vuur en de warme room giet ik dan over de chocolade druppels. Heb je die niet hak de chocolade dan fijn..het smelt dan sneller. Met de spatel roer ik het door tot de choco gesmolten is. De frambozen heb ik dan met wat suiker tot een papje gekookt en door een zeef gedrukt vanwege de pitjes. De dunne frambozenjam roer ik door de room. Je kunt er evtl. ook mascarpone door mengen, is lekker fris, maar het hoeft uiteraard niet. Wil je hem opspuiten roer dan door de warme room een beetje boter. Dek je de vulling af met chocolade als hij koud en opgesteven is, dan hoeft de boter er niet bij. Toegevoegd na 24 minuten: Doe je likeur bij de room, gebruik dan wat minder slagroom vanwege de vloeistofverhouding. Het is ook lekker om door de basisganache sinaasappelrasp, gehakte nootjes of op een laagje ganache in het vormpje een laagje kokosrasp te doen en dan verder de vulling erop.

Hier staan een aantal lekkere recepten op. Niet met vruchten maar misschien kan je er wel wat mee. http://smulhuisje.blogspot.be/search/label/PRALINE

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100