Kan je havermout en brinta ook in de soep doen?

Soms koop je iets en na een paar keer gebruiken blijft zo'n aangebroken pak dan in de kast staan. Ik heb nog havermout en brinta staan. Kan ik het in mijn zelfgemaakte groentensoep gooien of zou dat vies smaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, geen enkel probleem. Er bestaat zelfs havermoutsoep. Hier het recept voor ongeveer 4 personen. Ingrediënten 50 gram vlugkokende havermout 1 liter kippenbouillon of groentebouillon (eventueel gemaakt van 2 blokjes) 1 à 2 uien, gepeld en gesnipperd 1 eidooier 1 eetlepel maizena 6 eetlepels kookroom of koffieroom mespuntje nootmuskaat (poeder) 1 eetlepel fijngehakte peterselie peper en zout Havermoutsoep Recept Kook één liter water met de bouillonblokjes. Voeg de gesnipperde ui toe als het water kookt. Na 5 minuten voeg je de havermout al roerende toe en kook deze gaar in 5-10 minuten. Wrijf het geheel door een zeef of mix het fijn met een staafmixer. Breng opnieuw aan de kook. Maak ondertussen de maizena aan met 4 eetlepels water, de eidooier en de room en klop dit goed door. Neem de pan met de havermoutsoep van het vuur, roer het mengsel door de soep. Verwarm de havermoutsoep nog even goed door, onder voortdurend roeren, totdat de maizena gaar is. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer met fijngesneden peterselie Toegevoegd na 50 seconden: Toevoeging: bronvermelding en een recept voor tomatensoep met havermout (bron 2) Toegevoegd na 2 minuten: Excuus! Ik las te laat dat je het had over groentesoep. In een heldere groentesoep lijkt het me niets: zo'n papperige brij. In een dikkere soep, zoals de bovengenoemde havermoutsoep of tomatensoep kan dit prima. Als je een dikke/gebonden groentesoep hebt zonder helder vocht (soort watergruwel wordt het dan denk ik) lijkt het me prima te kunnen.

Bronnen:
http://havermout.eu/tag/havermoutsoep-2/
http://www.keukentips.nl/recept.php?id=7604

Het wordt een papperige brij. Havermout en brinta nemen zoveel vocht op, dat je soep verandert in een pap. Ik kan me niet voorstellen dat het lekker is.......

Havermout en Brinta zijn goede vervangers van paneermeel. Meng het door gehakt en maak er balletjes van voor in de soep.

Wat kun je met havermout en brinta in de soep doen? Probeer eens een soort van "knödel" balletjes [zie link] te maken ter vervanging van de ons beter bekende vermicelli. Is dat geen idee? Voordat ik besloot oud brood op deze manier [bij de soep] op te maken, gebruikte ik vermicelli. Ik heb inmiddels ook geleerd om beter niets nieuws te kopen, maar voedsel op te maken [bijv. resten groente] ipv. soepgroente te kopen, bovendien heb ik groene kruiden uit de moestuin. Knödelballetjes [? uit Oostenrijk?] wilde ik al gaan maken en zie daar een vraag op GoeieVraag brengt het op mijn pad. Ipv bloem kun je dus havermout [of brinta] gebruiken maar het lijkt me natuurlijk wel een kwestie van smaak, en er is nog smaak aan te geven door een bepaalde vulling, zie de link. https://nl.wikipedia.org/wiki/Knoedel bloem/boter/eieren/melk/peper/zout/nootmuskaat http://www.mijnverstand.be/v2/recept/recept.php?id=3014&gm=2&si=45&u= Trouwens ik doe nooit paneermeel [laat staan havermout of brinta] in soepballetjes. Wel gaat daar [gemengd] gehakt in met peper/zout/knoflook. In de soep ook nog wat groene kruiden [en soms soepgroente, bij gebrek daaraan een ui en selderij uit de tuin selderij [en eventueel vermicelli]. @zondag : Ik hoor graag je bevindingen, maar als ik het niet vergeet duik ik volgende week met de "knödels" de keuken in! Toegevoegd na 13 uur: Extra mogelijkheid met havermout, iets heel anders ~ de vraag gaat over soep tenslotte ~ is de havermout te gebruiken voor pannenkoekjes. Deze kun je in een kleine maat maken [denk Amerikaanse pancakes = beheersbaar in de pan ivm flippen/ omdraaien], vullen met eigengemaakte appelcompôte en zijn goed als warm avondeten of lunch. Zelfs als ontbijt kan het. Recept [4 personen] 8 eetlepels havermout 8 eetlepels melk 4 eieren snufje kaneel kokosolie [geeft extra smaak] appelcomcompôte 4 appels [geschild zonder klokhuis, stukjes] 2 theelepels kaneel scheutje water Ik heb gezocht naar de link, kon het niet vinden. Recept stond in de Metro/rotterdam/Emma's pannenkoeken: clean, lean en een beetje green! "metro komt bij je eten" [journalist Ellen Mannens Eet smakelijk!

Bronnen:
http://www.mijnverstand.be/v2/recept/recep...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Knoedel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100