Hoe warm je het beste een koude gegilde kip op ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het gaat het best in de oven. Heb je hete lucht? Dan is het helemaal perfect en heb je er ook nog een grillfunctie bij (circulatiegrillen)...helemaal top! Zet deze knop aan en heb je alleen hete lucht zet die dan aan. Maar in een gewone oven gaat het ook hoor, alleen niet zo krokant zal het resultaat zijn. Zet de oven alvast op 150-160 graden C. Laat een ovenschaal alvast meeverwarmen en leg de kip (delen) erin als hij warm is. je kunt ze uiteraard ook op een rooster leggen. Zet een hele of halve kip er maximaal een kwartiertje of nog iets minder in en heb je drumsticks of kleine delen verwarm die dan op hooguit 5 á 7 minuten. Doe je het langer en bij een hetere temperatuur, dan wordt de kip gegarndeerd steeds droger. Eet hem liever iets minder warm als je hem tenminste mals en sappig wilt hebben. Toegevoegd na 2 minuten: Haal wel, voor je hem gaat opwarmen, de kip alvast een half uurtje uit de koelkast, Als hij op kamertemperatuur is , wordt hij ook sneller warm in de oven.

Ik doe dat in de oven bij 180 graden want dan blijft het vel lekker krokant.

Oven 10 minuten voorverwarmen op 160 graden. De kip geheel inpakken/rollen in folie papier, dan 10 minuten in de oven. Dan de folie r helemaal afhalen en nog even voor 2 minuten in de oven. Dan kip eruithalen en serveren. Eeet smakelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100