Kan je mac and cheese maken, zonder cheddar kaas?

Ik wil graag, mac and cheese maken, dus macaroni met kaas, maar bij elke recept zit er cheddar kaas in. Dus mijn vraag is kan je het ook maken, maar dan zonder cheddar kees.

Weet jij het antwoord?

/2500

Cheddar kaas word benoemd in het recept omdat dit een kaas soort is gemaakt om snel te smelten en een sterken smaak behoud. Je kan jonge kaas of pizza kaas ( te koop bij Ah) gebruiken maar de smaak van de kaas zal wel minder sterk zijn. Je heb ook oude en jonge kaasrasp gemixed in een zakje dit gebruik ik zelf altijd.

Ja, maar zonder kaas heet het natuurlijk niet meer mac and cheese. Je kunt natuurlijk wel de cheddar vervangen door een andere kaassoort, bijvoorbeeld Goudse kaas, dit wordt gebruikt in het recept in de bron. Ik ken echter ook verschillende recepten met brie, dat geeft een andere kaassmaak, maar ook erg lekker. Houd er wel rekening mee dat verschillende kaassoorten een verschillende smelttijd en -temperatuur hebben, en op een ander moment bruin worden. Ik verwacht voor je macaronischotel geen problemen Kortom, je kunt naar hartenlust en naar smaak variëren met kaas op je macaroni :)

Bronnen:
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R6466...

Ik maak het altijd met gewone budget strooikaas. Samen met rode ui, walnoot en peper. Lekker!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100