dat lijkt mij afhankelijk van de doodsoorzaak. Technisch kan het wel, maar het is niet voor niets dat de voedsel en warenautoriteit allerlei eisen hieraan stelt. Een te slachten dier wordt keer op keer op keer gekeurd en getest, een dier dat een natuurlijke dood sterft, ontloopt (een aantal van) die keuringen.
Bijvoorbeeld: Is een dier ziek geweest en heeft het medicijnen gehad, dan staat er bij slachten een wachttijd voor, zodat alle medicatie uit het dier is voordat het doodgaat en dus niet in ons vlees terechtkomt.
Een dier wat geslacht wordt, laat men zo snel mogelijk uitbloeden, dat proces is veel minder goed mogelijk bij een dier dat een natuurlijke dood sterft.
Daarnaast is vlees van een dier wat heel oud geworden is, taai.
Technisch is het dus zeker mogelijk om een natuurlijk gestorven dier te eten, maar houdt er rekening mee dat je op een aantal zaken geen zicht hebt, en dat de kwaliteit veel minder goed bewaakt is dan bij een slachtdier.
- Bronnen:
-
http://www.mijnslager.info/slagers/moderne...