Hoe maak je een tournedos?

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar is niets aan. Je slacht een rund en dan snij je hem open aan de achterzijde,op zoek naar een spier. Deze spier, de musculus psoas major, ligt op de lendenwervels, in de buikholte en loopt via het bekken door tot het bovenbeen bij de heup. Het middendeel van deze spier snij je er uit en dan heb je een grote tournedos.

haasbiefstuk Haasbiefstuk is de meest malse biefstuk die we kennen. De biefstuk wordt in dikke plakken gesneden en snel om en om gebakken. Daarnaast kennen we de 'tournedo' een kleine biefstuk van het dunne deel van de haas. Het gemiddelde gewicht bedraagt maximaal 100 gram. Is de tournedo lichter dan 80 gram dan wordt deze vaak 'filet mignon' genoemd. Voor het bakken kunnen de stukjes eventueel omwikkeld worden met een plakje spek dat vastgezet wordt met een touwtje. Beide producten blijven door het opbinden tijdens het bakken mooi hoog. haasbiefstuk

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/bereiding...

Als je bedoeld hoe kom ik aan een tournedos, dan is het antwoord vrij simpel. Je snijdt gewoon een schijf af van een filet pure en draait hier een reepje spek rond dat je vastzet met een stukje touw. Als je bedoeld hoe bereid ik een tournedos dan is het antwoord niet zo simpel, enfin niet simpel is niet het juiste woord maar je kan er alle kanten mee op. In feite kan je een tournedos op evenveel en op dezelfde manieren bereiden als een steak. Dus er zijn meer dan genoeg manieren om je tournedos te bereiden. Maar meestal zijn de simpelste bereidingen nog het beste omdat je zo je product het meest respecteert. Voor mij is de beste bereiding voor een tournedos een klassieker, namelijk gewoon kruiden met wat peper en zout en bakken in een lekkere boter, daarna de pan deglaceren met een goede bruine fonds even laten inkoken en dan de saus over de tournedos gieten en serveren met een aardappelkroketje en een gemengd slaatje, njam njam. In ieder geval succes met je tournedos en smakelijk ;-) Toegevoegd na 3 minuten: Voor de taalpuristen: een filet pure is frans voor een ossenhaas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100