Kun je de weektijd van bonen verkorten?

Ik moet bonen 12 uur weken voor gebruik.
We hebben echter nog maar 10 uur beschikbaar.

Mogelijk maakt dat niet zo veel uit en zijn ze na 10 uur ook geschikt om te koken maar kun je de "weektijd" verkorten, door bijv lauw of warm water te gebruiken?

En zo ja hoe veel tijd kun je dan winnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar ik in China woon, en geen voorgeweekte bonen kan kopen, moet ik vaak voorweken, dit kost mij gewoon veel te veel tijd. Oplossing: DE SNELKOOKPAN. v.b als ik Chili concarne maak, kook ik de kidney bonen, die hier wel te verkrijgen zijn 1 uur in de snelkookpan, en ze zijn perfect. Let op veel water gebruiken met deze methode. hier is een link die wat meer uitleg geeft: http://www.dekooktips.com/techniek/snelkook/snel-peul.htm, echter ikzelf kook vaak langer door dan aangegeven, maar check regelmatig door wel de druk eraf te halen, eventueel water bij te voegen, en proef. Na een paar keer weet je precies hie lang je nog door moet gaan. veel succes

" kunt de weektijd verkorten door de peulvruchten in een pan ruim kokend water te scheppen en van het vuur af, met het deksel erop 3 uur te laten staan." http://www.receptenhuis.nl/recepten/met/peulvruchten.html Of gewoon meteen ongeweekt in de pan doen: http://www.nrcnext.nl/koken/2011/02/28/kookmythes/

Het gaat sneller wanneer je ze van te voren weekt en een snelkookpan gebruikt. Het koken van peulvruchten in een snelkookpan verkort de kooktijd tot ongeveer een derde. Hoe lang je ze moet koken verschilt per soort. Weken scheelt al gauw zo’n 10 tot 20 minuten. Peulvruchten week je in driemaal hun gewicht in water. De peulvruchten kunnen vervolgens in het weekwater gekookt worden. Zout in het week- of kookwater verkort de kooktijd, maar vergroot de kans op stuk koken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100