waarom is mijn zelfgebakken tulband zo droog?

Dit gebruik ik als beslag: 250 gr boter 250 suiker 3 eieren 375 gr bloem80 gr maizena 2 theelepels bakpoeder

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iets meer eieren erin dan het recept aangeeft(dus bijv. 5 i.p.v 3) en zonnebloem olie als boter vervanger maakt dat de cake of tulband in dit geval niet te droog wordt... Iets eerder uit de oven halen dan de aangegeven baktijd dus nèt niet te gaar wil ook wel helpen.

Er zit te weinig ei in het recept en teveel bloem. Het moet zijn : 250 gram boter 250 gram suiker 250 gram bloem (10% van de bloem kan vervangen worden door maizena voor een luchtig effect) 2 theelepels bakpoeder 5 eieren Een cake bestaat altijd uit gelijke delen. Dus 1 deel bloem 1 deel suiker zoals hierboven staat.Als je die regel aanhoud kan je cake niet mislukken. Veel succes nog met bakken ! Groetjes, Pinda

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100