Kun je sinaasappelrasp vervangen door iets anders?

Ik las het in een recept voor kerststol, maar heb geen sinaasappels in huis.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt enkele alternatieven: Als eerste kan je de sinaasappelschil er gewoon uitlaten, je zal hierdoor wel de typische sinaasappelsmaak moeten missen maar ja... Ten tweede kan je de ene of andere appelsienlikeur toevoegen zoals Cointreau of zo. En ten derde kan je een andere zeste gebruiken zoals van mandarijntjes, clementines of zelfs citroen. Maar ook hiermee zal je natuurlijk een andere smaak creëren. En tot slot kan je er ook wat sinaasappelessence aan toevoegen, als je er hebt natuurlijk. Nu zal de aan- of afwezigheid van de zeste niet veel uitmaken voor die kerststol daar dit er toch al heel wat smaken in zitten. Dus voor een stol zou ik me er geen zorgen over maken en ze er gewoon uitlaten.

Daarvoor in de plaats kan je echte sinaasappelmarmelade gebruiken, en dan minder suiker erbij doen. In marmelade zit ook die specifiek bittere sinaasappelschilsmaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100