Kan ik de bouillon van de karbonades gebruiken voor een vermicelli soep?

Vandaag schouderkarbonades gemaakt in de snelkookpan. Daar moest 400 ml water en 2 bouillonblokjes bij. Nadat het vlees klaar was bleef er bouillon over. Kan ik daar vermicelli aan toevoegen om zo een soep te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jazeker, zo lang er geen vegetariers mee-eten. Maar om de soep wat meer pep te geven zou ik wel een bouillonblokje met kruiden eraan toevoegen. Echte vleesbouillon is geweldig en je proeft echt altijd of je die zelf hebt getrokken. Tip: snij de ribben van de karbonades af en laat ze in de bouillon meetrekken. Dat trekken van de bouillon mg best een a anderhalf uur duren (langer mag ook). Goed idee: Kook de vermicelli gaar in water en doe die pas daarna bij de bouillon.

Je kunt elk vleessoorten gebruiken voor bouillon. Varkensvlees is vaak wat slapper van smaak dan rundvlees. Maar je kunt proeven of je er nog een extra bouillonblokje aan wilt toevoegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100