Hoe bewaar je kokosolie?

Op de pot staat koel en donker. Ik doe het in de koelkast keihard en niet los te krijgen bijna, graag advies!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de koelkast is het niet koel, maar koud. Maar waarschijnlijk wordt hij wel weer vloeibaar als hij op kamertemperatuur komt (misschien wordt hij dan troebel, maar dat is niet erg). Koel betekent onder kamertemperatuur, vroeger was de keuken koel genoeg omdat daar meestal niet gestookt werd, buiten het fornuis en hij afgesloten was van de rest van het woonhuis. Je zou hem eventueel in de bijkeuken kunnen zetten als je die hebt. Maar ook gewoon in een keukenkastje, als dat niet boven of onder het fornuis staat kan prima. ook dan kan hij dus troebel worden, vandaar het advies van koel bewaren, maar dat is verder niet schadelijk

Gewoon buiten de koelkast. Tenzij het heel warm is en dan een olie wordt, die lastiger te verwerken is. Het is zeer lang ongekoeld houdbaar, want het is alleen maar vet en reageert nauwelijks met de lucht. Gewoon goed deksel er op doen, dan is er niks aan de hand. Net zoals je je potten vaseline of je olijfolie niet in e koelkast hoeft te zetten. Toegevoegd na 1 minuut: "koel" betekent voor kokosolie/kokostvet feitelijk : onder de 24 graden. Want bij die temperatuur begint het te smelten (olie te worden). Normale kamertemperatuur of liefst nog iets koeler (in een onverwarmde ruimte binnenshuis bijvoorbeeld) is prima.

Bronnen:
http://www.kokos-olie.nl/wp-content/upload...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100