Kan ik in plaats van de ovenschaal invetten, bakpapier gebruiken?

Ik wil dit recept maken (zie hieronder). Ze gebruiken een ovenschaal die ze invetten. Maar kan ik hiervoor ook bakpapier gebruiken?

http://www.24kitchen.nl/recepten/kabeljauw-met-pompoen-en-aardappel-uit-de-oven

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou geen bakpapier gebruiken, je moet het gerecht grillen, de kans is daarom groot dat het bakpapier verbrand, Je kunt misschien beter aluminiumfolie wat ingevet is gebruiken.

Niet in plaats van, maar wel extra - om de ovenschaal zo schoon mogelijk te houden. Je moet het bakpapier dan nog invetten, anders raakt dat zodanig vastgebakken aan het gerecht dat je de hele onderzijde en zijkanten niet kunt eten maar eraf moet snijden. Het laagje boter of olie is echt nodig om later het gebakkene in z'n geheel uit de schaal te kunnen halen.

Ja, natuurlijk kan dat. Ik doe het ook vaak, het scheelt afwassen en het geheel brandt juist niet aan en is veel makkelijker uit de ovenschaal te halen. Gewoon doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100