waarom zo weinig mogelijk water gebruiken om groenten te garen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat er anders teveel vitamines uit weggekookt worden.

Breng voor het koken van stevige groentesoorten als kool, boontjes, peulen en dergelijke een laagje water met weinig zout aan de kook. Voeg de schoongemaakte groente toe en kook deze volgens de aangegeven tijd gaar. Kook de groente niet langer dan nodig, zodat alle vitaminen en smaakstoffen bewaard blijven. Giet de groente af en schud deze eventueel om met een klontje margarine of een kneepje vloeibare olie of bind het kookvocht (vol vitamines en mineralen!) tot een sausje. Kook bladgroente met aanhangend water en weinig zout gaar. De groente slinkt tijdens het koken. Schep de groente om. Spinazie kookwater niet bewaren, spinazie kan namelijk veel nitraat in het blad opslaan

Koken in een overmaat water kost veel energie. Op zich is het beter om de groente in een flinke pan kokend water te koken, omdat ze dan sneller op temperatuur is. Als het zaakje eenmaal goed kookt kun je een gedeelte van het water afgieten en op laag vuur verder laten stomen.

Een soortelijke vraag is eens gesteld op goeievraag. Hier kan je de vraag en reacties lezen; http://www.goeievraag.nl/vraag/eten-drinken/water-pan-groenten-kookt.16657

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100